Jonsson lämnar och Nordenberg tar över ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK väljer att bryta med Johan Jonsson och tar istället in sportchefen Christian Nordenberg till kvällens bortamatch mot Hanviken.

ESK Hockey har idag valt att arbetsbefria Johan Jonsson som huvudtränare för ESK Hockey. Ny huvudtränare blir Christian Nordenberg. Tobias Holm fortsätter i sin roll som assisterande tränare. Christian Nordenberg fortsätter även inneha tjänsten som Sportchef. Anledningen till detta är de uteblivna sportsliga resultaten.

– Först och främst handlar allt om att vi måste skapa en tro och ett engagemang kring det vi ska jobba med. Det spelar ingen roll vad vi har för idéer om inte alla stämplar in och vill utveckla det vi gör. För att vi ska nå dit måste vi förtydliga för att få alla att ta sin roll med stolthet oavsett speltid. I lagsport är alla beroende av varandra, säger ESK-tränaren Nordenberg.

– Nu är det klyschigt att säga ”en dag i taget” men det är vad det handlar om för oss just nu. Vi är där vi är och får äta elefanten en tugga i taget – match för match, period för period och byte för byte.

Kommer det bli några direkta förändringar i spelet redan ikväll?

– Vilka förändringar som sker i spelet vill jag inte redogöra för här och nu utan det får växa fram. Det avgörande är allas vilja att vinna och att vi är beredda att betala priset för varandra för att nå dit. Med det sagt är det hjärtat på rätt ställe som gäller ikväll. Vi har mött varandra två gånger och de har förstärkt sitt lag men vi har koll på vad som förväntas av oss alla, avslutar Nordenberg.

Senaste mötet:
ESK vs HSK 4-6 (2-2,2-3,0-1)
Läs mer om den matchen >>>

Match: HSK vs ESK 19:00 Tyresö Ishall.

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar