Julens största sportevenemang

Jultiden är framförallt förknippad med familjeträffar, god mat och presenter. Men högtiden är också en betydande period för flera sporter, dels hemma i Sverige men förstås också på en internationell nivå.

Med spännande såväl som ljuva ögonblick fortsätter sport att förena människor runt om i världen. I jul kommer vi att få njuta av flera sportsliga höjdpunkter. Det är också en tid för de som spelar på sport att höja spänningen ytterligare. Planerar du själv att spela under den här perioden finns exempelvis bethard bonuskod att komma igång med.

Boxing Day

Det brukar sägas att den som leder engelska Premier League i fotboll efter julen tar hem hela ligan. Boxing Day-perioden, som är under mellandagarna, innebär ett tajt spelschema och stor prövning för samtliga lag. Vi bjuds också på flera stormöten, däribland Leicester – Manchester United, Arsenal – Chelsea och Everton – Manchester City.  Ja, här händer det grejer du inte vill missa!

La Liga

För den som älskar europeisk fotboll blir det extra speciellt under julen 2020. Spanska La Liga kommer, precis som Premier League, att ha matcher under mellandagarna – vilket inte tillhör vanligheterna. Vi bjuds inte på några nämnvärda toppmöten, men det ska understrykas att samtliga lag, inklusive Barcelona och Real Madrid, spelar.

Juniorvärldsmästerskapen – ishockey

Mellan 25:e december och 5:e januari äger årets upplaga av VM för juniorer i ishockey rum. Sverige öppnar med vad som lär bli en spännande match mot Tjeckien. Därefter ställs de mot Österrike och Ryssland. Mästerskapet har för många blivit julens största sportevenemang. Här hittar du hela spelschemat för turneringen.

Dart-VM

Är du sugen på att kasta dig in i en lite annorlunda sportupplevelse i jul, så är förstås Dart-VM det rätta alternativet för dig. Även om sporten inte slagit särskilt stort i Sverige, så har den en internationell publik. Turneringen började redan den 15:e december och pågår fram till den 3:e januari. Dart-VM spelas i Alexander Palace i London.

Tour de Ski

Den 1:a januari är det dags för den enorma skidtävlingen Tour de Ski, som spelas i Schweiz och Italien. Turneringen har omkring 30 miljoner tittare runt om i världen varje år och den här gången ser vi inte varför det skulle vara färre. Det svenska landslaget har fått klartecken att delta och vi kan se fram emot att se den tidigare Tour de Ski-vinnaren Charlotte Kalla tillbaka på backen.

Vilket av julens största sportevenemang ser du mest fram emot?

Lämna ett svar