Kan vara seriefinal för EHF?!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF spelar idag borta mot IFK Tumba och det kan nog klassas som en tidig seriefinal.

– Ah det här blir nåt att bita i, men känslan är att denna grupp av spelare gillar precis just det så jag hoppas att vi läst det rätt och att vi kan svara upp med en genomtänkt, och bra prestation. Då kan det bli en riktigt väl investerad entrépeng för de på plats, och alla de som följer via stream, säger EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Hur har veckans förberedelser varit?

– Vi har haft en bra träningsvecka och kommer med gott självförtroende – så det ska bli kul att på nytt få se var vi står mot ett bra lag. Dessutom i deras ’kula’, vilket gör utmaningen extra stor – men också extra stimulerande.

Vad vet ni om årets upplaga av Tumba?

– Vi har sett på film och hört oss för, och sen tränat på ’hur och varför’ skarpt på golvet i veckan, så förberedda bör vi vara! Internt i staben tror vi att vi är ’på en bra plats’ så kul även för oss att få kunna sätta lite kvitton, och/eller staka ut fortsatt väg framåt.

Tuma är precis som EHF obesegrade, men vad är det för typ av lag?

– Det är ett lag inte helt olikt oss såväl offensivt som defensivt; det finns skytte på distans och halvdistans, små samarbeten, kanter med speed, skickliga mittsexor med delningar, ett par välskolade målvakter. Ja men de har mycket, precis som vi – dessutom har de 2 spelare på varje situation som ’håller det uppe’ för dem vilket gör att vi kommer bli synade i sömmarna om vi inte gjort jobbet i sommar, eller gör jobbet där och då.

Hur ser det ut i truppen?

– Vi saknar även denna helg Filip Eriksson, och sen låter vi Harald Stare prova ihop med Hampus i mål, men i övrigt ämnar vi åka med det vi spelat med innan, avslutar EHF-tränaren.

Matchstart: Tumba vs EHF 16:00 i Tumba Idrottshus

Lämna ett svar