Känslosam seger för Fanna BK!

Foto: Kent Lundqvist

Det var en mycket känslosam premiärseger för Fanna BK och lagkapten – Bruno Dal Monte ger sin syn på varför och upplevelsen.

– Faan, vad hände? Det var lite känslan när jag vaknade upp dagens efter. 3p är alltid en skön känsla, men denna var något helt annat, berättar Bruno.

Resan fram till premiären har påverkat laget och klubben.

– Det här laget slet som djur i onsdags har varit med om så mycket, på både gott och ont! Vi har ständigt fått höra skit, jobbat i motvind, lagkamrater har lämnat och tränare likaså. Vart man än rört sig hör man onda tankar, dålig energi och hat om Fanna och om oss som lag.

Foto: Kent Lundqvist

Hur har det påverkat er, känner du?

– Det har gjort denna grupp starkare, vi vet att vi spelare och ledare som är kvar inte har med något negativt att göra. Tvärtom! Vi är som en familj, i matchen såg jag 14 spelare ge sitt hjärta för varandra, det är fortfarande otroligt rörande och det gör mig stolt att vara lagkapten och lagkamrat till det här laget.

Hur upplever du själv det hela just nu?

– Jag har fina fotbolls minnen från 24 års fotboll, detta kommer säkerligen vara i topp. Efter slutsignalen så kunde jag inte hålla tårarna borta längre, kunde inte stå upp, känslorna rann över. Alla spänningar, oro och tyngd från axlarna föll av lite grann. Jag tänkte på Alex Alan som är vår coach, jag hade gärna delat denna seger ute på planen med honom. Jag har ständigt hållit uppe god energi och lagt ner så mycket tid för laget utanför plan och det betalades av igår.

Foto: Kent Lundqvist

Hur vill du beskriva matchen ur ert sett att se på den?

– Vi pratade innan tillsammans hur vi trodde dem skulle spela samt hur vi skulle tackla det. Vi gjorde en gameplan och lyckades perfekt. Kontringar är vår styrka samt vara disciplinerade i försvaret och det visade vi! Det var vår intention att spela så mot ett riktigt bra GUSK. Till slut vinner vi för att vi ville det mest helt enkelt. Det var ingen vacker spelande fotbollsmatch. Premiär, är premiär dessutom. När man lägger ner så mycket hjärta och passion som vi gjorde igår, vinner man fotbollsmatcher, avslutar Lagkaptenen.

Lämna ett svar