Karjala cup med Tre kronor nästa för Jonatan Berggren.

Foto: SVHF

Hockey: SHL stjärnan Jonathan Berggren, fostrad i ESK Hockey, är en av sex debutanter som är kallade till Karjala cup med Tre kronor kommande helg i Finland.

Säsongen 2015/16 lämnade 15åriga Berggren ESK Hockey för spel i SHL klubben Skellefteå AIK och har sedan dess hunnit med att spela hela 85 internationella matcher med Sverige U17-18-20, tre stora mästerskap som U-spelare och har gjort 72 poäng.

Säsongen 2017/18 kröntes med två fina kontrakt!
I maj 2018 skrev Berggren ett fyraårskontrakt med A-laget i SAIK vilket gav spel i SHL. I juni samma år infriades drömmen när han skrev kontrakt med NHL-klubben Detroit Red Wings!

Berggren, som under ett par säsonger varit en hel del skadad är nu på allvar tillbaka och har på de första 13 matcherna i SHL imponerat stort och ligger trea i poängligan med 16 poäng. Det har även imponerat så pass på förbundskaptenen-Johan Garpenlöv som presenterade sin trupp till Karjala cup och i den fanns sex debutanter med och en av dem var Berggren.

– Otroligt roligt när jag fick samtalet, visst tänkte man att man borde va med i snacket men man vart fortfarande positivt överraskad, berättar Berggren.

Turneringen avgörs i Helsingfors och för Sverige startar det på torsdag med match mot Tjeckien 17:30 i Hartwall arena. På lördagen 12:30 möter Tre Kronor Ryssland och på söndagen 16:30 mot hemmanationen Finland.

Tre Kronors trupp:
Målvakter: Samuel Ersson och Niklas Rubin.
Backar: Mattias Norlinder, Niklas Hansson, Nils Lundkvist, Jesper Sellgren, Adam Ollas Mattsson, Joel Persson, Gustav Backström, John Nyberg.
Forwards: Andreas Wingerli, Max Friberg, Lias Andersson, Jesper Frödén, Pontus Holmberg, Michael Lindqvist, Linus Ölund, Jonathan Berggren, Emil Sylvegård, Jonathan Dahlén, Anton Wedin, Leon Bristedt, Jacob Nilsson, Daniel Zaar.

Lämna ett svar