Klar bortavinst för ERK mot Hammarby i rugbyallsvenskan.

Foto: Kent Lundqvist

Herrallsvenskan: Enköpings RK vann den för semifinalspelet så viktiga bortamatchen mot  Hammarby IF.

Det blev en storseger på Skarpnäcks sportfält och med en omgång kvar att spela har ERK en bra chans att vinna grundserien.

-Det blev ganska bekvämt till slut. Helt klart en bättre insats än tidigare i allsvenskan men det fanns svackor i spelet, säger Robin Fransson, spelande tränare i ERK.

ERK ledde med 17-6 när hemmalaget drog på sig en utvisning i första halvlek.

-Det gjorde skillnad i matchen, säger Fransson.

i andra halvlek drog ERK i från poängmässigt där ett decimerat hemmalag blev ifrånsprungna. Trots den klara viktorian var inte Fransson helt tillfreds med lagets offensiv.

-Vi var inte så kliniska framåt som det behövs i semifinalspelet. Nu blev det ändå en behaglig resa fram till slutsignalen och vi kunde passa på att lufta truppen. Alla fick speltid och det känns bra. Bästa enhet var klungan som gjorde det bättre än tidigare. Vi släpper inte till något försök då deras poäng kommer på straffar.

ERK, Stockholm Exiles och Trojan gör upp om placering 1 och 2, vilket ger en fördel med hemmamatch  i semifinalspelet som avgörs i enkelmöten. I sista omgången tar ERK mot  Exiles på hemmaplan, vinst där och man vinner med största sannolikhet grundserien.

-Allt avgörs i sista omgången och det bara vinst som gäller. Blir mycket intressant nästa helg, avslutar Robin Fransson.

Hammarby IF-Enköpings RK 6-53 (6-17)

Poänggörare, ERK: Robin Fransson 13, Bobby Nave 10, David Towler 5, Oliver Löfgren 5, Jonatan Hector 5, Björn Aloander 5, Peter Karlsson 5, Andrew Daish 5.

Lämna ett svar