Klart med tränartrio i EHF!

Bild: EHF

Det står nu klart att Rickard Bäcklin blir huvudansvarig för herrarna i Enköpings HF och till sin hjälp kommer han att ha Gustav Odeheim och Pierre Grubbström.

– Innan jag tycker nåt om min egen nya roll så vill jag vara tydlig med att jag är den första i raden av de som ställer sig upp och applåderar Anders Skogängs värv de senaste åren i EHF. Det är tydligt vad han tillfört och levererat, och jag som jobbat såväl med, som direkt under, med samma grundtanke och ambition – utvecklingen i fokus, måste ha, och visa, stor respekt för det han uträttat. Inte bara för spelarna, utan för en mängd av föreningens ledare, mig själv inräknad, säger Bäcklin.

Vad fick dig att tacka ja till uppdraget?

– Till mitt eget ja till uppdraget så var det såklart ett alldeles för spännande uppdrag att klara av att säga nej till. En ära såklart efter alla år i EHF; att nu få chans att driva ett av föreningens två representationslag. Det var en del bitar som behövde få falla på plats, och det sista dygnet har varit intensivt, försiktigt uttryckt, vad gäller att landa alla tankar och känslor, som såklart är positiva rakt igenom; ihop med att säkra alla praktiska bitar.

Hur ser du på utmaningen?

– Det känns spännande och utmanande att nu få försöka skruva med lite egna tankar och idéer på en trupp och ett lag som visat klart vad man besitter, och dessutom har mycket framtid för sig. Och som jag dessutom känner att vi har väldigt bra koll på och känner väl, såklart. Det är stora skor att fylla, men jag känner mig ordentligt trygg med Pierre, även det en tränare som givit mig hur mycket som helst genom åren, sen gammalt och jag är glad att han vill med på resan; och att sen få ha Gustav Odeheim i en spelande roll med lite tankar på sidan om – känns som en bra mix för alla.

Vad händer nu?

– Ihop med sportsligt ansvarig Mattias Eriksson har vi bara som hastigast hunnit sitta ner, men jag vet att den stora massan är säkrad för fortsättning, och sen kommer också möjligheten för föreningens -03:or som varit en del av laget jag nu lyfter från internt, i och med att de är seniorberättigade till kommande säsong, att få vara en del av truppen.

Hur ser det ut i truppen med spelare in och ut?

– Det finns ett par namn som har ryktats lämna, vilket är naturligt på denna grupp spelare – mot bakgrund av ålder och kvalité; men vilka de är får jag hänvisa till Mattias Eriksson att redogöra för av respekt för alla inblandade och en just nu dålig insyn i hur långt gångna/offentliga de är, säger Bäcklin som avslutar:

– Vi ska sitta ner inom kort och planera för framåt, vilket ju med rådande världsläge såklart är en utmaning, men när sittningarna är klara om ett par veckor så hoppas vi köra igång rejält, och försöka sätta ton för framåt. Förhoppningsvis sitter stora delen av trupp-bygget redan då på plats, så kan man redogöra för vidare tankar sen efter det.

Lämna ett svar