Klassiskt derby!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Det är lite av ”El Clasico” på Fanna IP idag när Fanna BK tar emot ärkerivalen Håbo FF och viktiga poäng står på spel.

– Tror att det kan bli en rätt fysisk match, en ganska typisk derbymatch. Kan nog bli en riktigt jämn match, menar FBK-tränare Henrik Norell.

– Alltid spännande med derbyn, alltid lite extra speciellt mot två kollegor, Henrik Norell och Lasse Wass, tillika kompisar där vi har många fina minnen ihop i Håbo FF under många år. Matchbilden blir nog som alltid i derbyn – oavsett nivå – alltid oförutsägbar, säger HFF-tränaren Jonny Atterlöf.

Vad kommer krävas för seger i derbyt?

– Ett hårt jobb och att vi har marginalerna på rätt sida. Vi åkte ju på en storförlust senast mot dem så det blir riktigt tufft, säger Norell.

– Fanna kommer stärka av en poäng borta mot Gimo medans vi ligger kvar på noll poäng. Oförtjänt lite poäng om du frågar mig med tanke på hur bra vi ändå ha spelat mot topplagen. Kan vi behålla lugnet med boll tror jag att vi kommer vara det spelförande laget och förhoppningsvis vara det lag som vaskar fram flest målchanser. Jag brukar säga att fotboll spelas till mer än 50% med huvudet. Du måste våga tro på dig själv som spelare, du måste överlämna ansvar och lita på dina medspelare, du måste tro på de idéer laget utformar. Jag tror första målet kommer bli väldigt viktigt idag. Det lag som känner medvind och får det psykologiska övertaget kommer nog också åka hem med tre poäng, menar Atterlöf

Hur ser det ut i truppen?

– Vi har fått tillbaka ett par tjejer från semester och skador så det har sett bra ut i veckan och vi har även flyttat upp duktiga Agnes Åkerman till damlaget permanent , så vi är nu 23 spelare i truppen och har kanske en till på gång 💪💪. Så denna vecka har vi även haft möjligheten att stötta Damjuniorerna med spelare, avslutar Norell.

– Jag är oerhört tacksam att vi har så stor trupp som vi har. Vi fortsätter få in återvändare/hemvändare och vi har en glädje i truppen jag sällan skådat. Men samtidigt är det lite oroande med många oturliga småskador trots att vi lagt stor vikt på styrka och skadeförebyggande träning. Givetvis är det en del av fotbollsvardagen, men det är lite för många till antalet och det vore kul att få mönstra ett lag utan skadebegränsningar någon gång detta år, avslutar Atterlöf.

Matchfakta: Fanna BK vs Håbo FF, Dam div.3, 4:e omgången.

Lämna ett svar