Knapp förlust för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Nyttig match – Enköpings SK stod upp bra borta topplaget IFK Stocksund.

Det kom att bli en jämn första halvlek mellan Stocksund och ett ESK som höll ihop laget och gjorde det svårt för Stocksund att hitta fram i sin offensiv. ESK höll även spelet med boll på en bra nivå under de första 45 minuterna vilket gav lika läge noll när lagen gick till halvtidsvila.

– En bra halvlek där vi håller ihop det bra och värdera som vi skall och bör mot ett så här bra lag. Det är 50/50 kan jag tycka efter den här halvleken, menar ESK-tränaren Martin Andersson.

I den andra halvleken så var det fortsatt en ganska jämn tillställning inledningsvis med ett hårt jobbande ESK som pressar hemmalaget både med och utan boll, men med dryga timmen kommer ett misstag som kom att kosta både ett baklängesmål och matchen. Bolltapp på fel ställe och Stocksund kan ställa om och göra 1-0 genom Charbel Ceylan.

– Vi startar andra halvlek lika bra som vi var i den första med bra värderingar i spelet, men allt eftersom så tappar vi tålamodet och blir alldeles för korta och ensidiga i våra anfall och tillslut så kostade det, medger Andersson.

ESK jagar sedan en kvittering, men det skapas egentligen inget direkt som kan kallas för kvalificerad målchans utan bara några få nästanchanser.

– Sett till hela matchen så var det ett rättvist resultat och med tanke på hur matchen utvecklade sig så skall vi vara nöjda med resultatet. En mycket nyttig match för oss, det är precis sådan här matcher vi behöver och vill ha för att utvecklas och bli bättre som fotbollsspelare och lag, avslutar ESK-tränaren.

IFK Stocksund – Enköpings SK 1-0 (0-0)

Mål, 1-0 (63) Charbel Ceylan.

Varningar: 2-3
Publik: 122

Lämna ett svar