Komfortabel vinst i hemmapremiären för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: Enköpings SK hade inga större problem att besegra Hanvikens SK i hockeyettan.

Elias Lindskog blev premiärmålskytt i Bahcohallen och tränaren Patrik Fagerlund var nöjd med lagets insats.

– Så klart skönt med en trepoängare direkt. Sju mål framåt och bra spel i såväl powerplay som boxplay.

Efter att tidigt fått ett mål bortdömt för hög klubba inledde anfallaren Elias Lindskog målgörandet via ”köksvägen” efter 7:35.

Foto: Kent Lundqvist

Mindre än två minuter senare utökade Tobias Smids på ledningen i numerärt överläge. Det var det första av totalt tre hemmamål i den spelformen.

Foto: Kent Lundqvist

Hanviken reducerade mitt i första perioden men nästa mål i kampen kom från ESK och det genom Johan Eek på ett  backhandskott efter 15:37.

Foto: Kent Lundqvist

I slutminuten åkte ESK på dubbla utvisningar och fick inleda mellanronden i spel tre mot fem. Det gjorde man förträffligt och fredade sitt mål från påhälsning.

Foto: Kent Lundqvist

-Just spel i numerärt överläge och boxplay kommer att bli avgörande under säsongen. Kul att vi fick till det i båda spelformerna, säger Fagerlund

Backen Robin Nilsson drog på sig en tvåminutare som hemmalaget skickligt spelade undan halvvägs in i andra perioden. Direkt från utvisningsbåset fick han ett friläge som avslutades elegant fram till 4-1 och nu var greppet kopplat.

Foto: Kent Lundqvist

Edvin Johansson var två gånger om på vippen att sätta 5-1 i samma anfall före sista periodpausen och matchen kändes mer eller mindre avgjord  inför sista tjugo minuterna.

Hanviken hade dock inte alls gett slaget förlorat och det var nära reducering i spel mot fyra tidigt i sista perioden. Hemmakeepern Benjamin Johansson var där rena väggen, liksom under merparten av kampen.

Foto: Kent Lundqvist

-Han gör en jättebra match och utstrålar lugn och trygghet i målet, berömmer Fagerlund.

Robin Nilsson sköt helt avgörande 5-1 i powerplay efter 7:41 och det blev sedan en behaglig resa fram till slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

Elias Lindskogs mål fram till 6-2 var riktigt snyggt efter samarbete med kedjekompisarna Niklas Rigelius och Daniel Andersson och Tobias Smids fastställde sedan slutresultatet efter blott sju sekunder i powerplay.

Foto: Kent Lundqvist

-Det blev en lite hackig match på grund av problem med såväl is som målbur i första perioden. Det kan bli bättre kvalitét i  passningsspelet men på det hela taget är jag mycket nöjd. Vi visar bredd i laget och det är många som levererar, avslutar Patrik Fagerlund.

Enköpings SK-Hanvikens SK 7-2 (3-1, 1-0, 3-1)

Mål,
Första perioden: 1-0 Elias Lindskog, 2-0 Tobias Smids, 2-1 Felix Liljegren, 3-1 Johan Eek.

Andra perioden: 4-1 Robin Nilsson.

Tredje perioden: 5-1 Robin Nilsson, 5-2 Edvin Hammarlund, 6-2 Elias Lindskog, 7-2 Tobias Smids.

Skott: 29-38 (10-14, 10-10, 9-14).

Utvisningar, ESK: 6×2 min, 5+20 min. Hanviken: 6×2 min, 5+20 min.

Publik: 50.

Spelbetyg, ESK:


Benjamin Johansson


Robin Nilsson


Elias Lindskog/ Martin Jonsson.


Lämna ett svar