Kontraktet säkrat!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC säkrade kontraktet i Herrfyran med att hemmabesegra Västerlöfsta IBF.

– Inget skönspel direkt, men en bra och viktig seger, konstaterar Fredric Elofsson.

Nej det blev inget skönspel, även om det i matchen blixtrade till med en del läckerbitar. Det var snarare på gränsen till barnförbjudet när BFBC manglade VIBF i ett bottenmöte av Herrfyran.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett påkopplat BFBC från start, men organisationen i spelet var långt ifrån på plats i den första perioden som gick ganska klart till ett mer spelande VIBF. Med 6,10 spelat så gör också vindsnabbe Dennis Pettersson 0-1 med en fräckis vid närmsta stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

BFBC gnager på, men får lite uträttat i spelet med boll där man blir alldeles för omständliga och ärliga i sina avslut som lätt plockas av gästernas burväktare – Joacim Olsson.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga halva den första perioden spelad så får vi en riktig bjudning av hemmalaget vid eget frislag till vänster om sin målvakt – Björn Gunnarsson som nog blir mäktigt förvånad när frislaget går rakt i gapet på gästernas Anton Kallin som gör 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så kommer hemmalaget ut och tar över. Med ett kraftfullt spel som under de avslutande 40 minuterna verkligen låg på gränsen av vad som kan vara tillåtet och det gav resultat. Redan efter 44 sekunder var det reducerat till 1-2 efter att bollen gått som på ett snöre från Lukas Åberg till Pontus Åberg och målskytten Fredrik Åström framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget ligger sedan på för mer, men närmare än ett skott i ribban kommer inte BFBC fler mål i perioden. En boll hittar i mål på ett snabbt slaget frislag, men det var ifrån ett felaktigt läge, enligt domarparet Jörgen Olsson & Anders Holm.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget trycker på och bombarderar Olsson med bra avslut i inledningen av den tredje och sista perioden och han svarar för en räcka vassa räddningar, när inte han räddar så missar hemmalaget öppet mål mm …

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle krävas en riktig ”rökare” för att överlista Olsson. Med 11,03 spelat så tar sig Jimmy Pehrsson in i slottet och avlossar en ”rökare” som det knappt är styrfart på, men det ställer Olsson och det är kvitterat till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev proppen ur nu för BFBC som 10 sekunder senare också tar ledingen. Det är Kim Johansson som rundar målet och gör 3-2 köksvägen. När sedan Pontus Åberg ganska omgående fångar upp en andraboll framför mål och skickar upp 4-2 i taket var matchen över.

Foto: Kent Lundqvist

Innan matchen är slut så skulle dock hemmalaget göra ytterligare ett mål och det var riktigt snyggt. Nu rullade man ut det berömda snöret igen! Efter en blixtrande omställning så hittar Fredric Elofsson en fristående Kim Johansson i slottet och han fastställer slutresultatet till 5-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är en bra inställning till uppgiften och vi tar kampen efter en svag första period. Känslan är att vi tar över i den andra perioden och kan tillslut vinna rättvist med en stark laginsats. Kul att vi tar den andra raka segern och säkrar kontraktet, nu kanske vi kan ta de två sista matcherna av bara farten, avslutar Elofsson.Bålsta FBC – Västerlöfsta IBF 5-2 (0-2,1-0,4-0)

Målskytt BFBC: Kim Johansson 2,Fredrik Åström, Jimmy Pehrsson, Pontus Åberg.

Utvisningar: 2x2min – 4x2min

Spelarbetyg BFBC:


Niklas Piontek


Kim Johansson


Björn Gunnarsson

Herrfyran >>>

Lämna ett svar