KPMG Women’s PGA Championship!

Foto: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström är med men inte i topp efter den första rundan av KPMG Women’s PGA Championship.

Den nya majorvecka för damerna på LPGA Touren med Enköpings Madelene Sagström som en av dem är igång. KPMG Women’s PGA Championship spelas på Aronimink GC i Newton Square, Philadelphia.

Från det ögonblick som spelarna kliver in på Aronimink borde det kännas som en major. Allt från den historiska Donald Ross-designen, inklusive dess ståtliga klubbhus och överdimensionerade greener, banan känns storslagen.

”Det här är verkligen en ordentlig golfbana”, sa AIG Women’s British Open-vinnare Georgia Hall 2018 i en intervju och hon har rätt. ”Det är vad en major borde vara.”

Det var sex svenskor som startade och det gick riktigt bra första rundan. Linnea Ström är dela 3:a på -2 och Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg är delad 9:a på -1. Caroline Hedwall skuggar med +1 och är på en 26:e plats. Det var egentligen bara unge Julia Engström (19år) som hade det tufft där ute och landade på +5 och är därmed på en 89:e plats.

Madelene Sagström fick en skakig start med par på första hålet, men sedan kom en bogey redan på det andra. Efter det så blir det stabilare med två par och en skön och bra birdie på det 5:e hålet. Det följer hon upp med att rulla i två raka par, men tyvärr så kommer det en ny bogey på det 8:e hålet.

På det 9:e hålet rullar Madelene i ett par och vänder hemåt på +1 vilket isig är ett gång bart resultat på en tillsynes svårspelad och utmanande bana. Hon är då bara 4 slag ifrån den absoluta toppen och med ett par på 10:an och en ny bra birdie på 11:an så är det kontakt med toppen.

Efter två raka par och fortsatt toppkänning med fem hål kvar att spela av den första rundan kom tyvärr en ny bogey och Madelene faller tillbaka i resultatlistan med +1 för dagen, men det är ändå bara två slag ifrån en topp 10 plats. Avslutningen blev inte som vi hoppades. Tre par och sedan avslutades dagen trist med en ny bogey på 18:e vilket ger +2 och en 40:e plats efter första rundan.

Lämna ett svar