Kraftleden starkast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

FC Kraftleden var starkast och vann cup-derbyt mot Bålsta Sanering.

Det blev en ganska jämn kamp mellan Sanering och Kraftleden på ett blåsigt och kallt Konstgräs i Bålsta i 60 minuter. Det var en öppen historia under den första halvleken där spelet böljade.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa kvarten spelad är det nära att Kraftleden tar ledning. Jesper Forell tar sig fram på högerkanten och sätter in bollen perfekt på en fristående Joacim Gustafsson, men avslutet går i stolpen och ut igen med dryga 20 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så får vi se ett offensivt bolltapp av Kraftleden och Sanering ställer om snabbt. Julian Sassi sätter en bra boll i djupet på Jonas Elofsson som med ett bra avslut gör 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Kraftleden ligger sedan på för en kvittering innan halvtidsvilan, men närmare än en farlig frispark av Forell precis över kommer inte hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Sanering som tappade målskytten Jonas Elofsson med en fotskada i den första halvleken skulle även tappa en annan viktig pjäs ganska tidigt i den andra när Sassi får lämna med befarad knäskada blev det tungt för laget.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tar Kraftleden över och ligger på hårt i medvinden. Det skulle till slut också resultera. Med fem minuter spelat så kommer en slarvig bakåt pass som Gustafsson är först på och returen trycker William Magele Bremark in till 1-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det vittring för Kraftleden som går för ett avgörande. Hemmalaget tar sin bonusstraff med dryga timmen spelad och så gör Forell 2-1. Luften går nu ur Sanering som inte har något att sätta emot. I den 72:a matchminuten slår William Magele Bremark spiken i kistan när han fastställer slutresultatet till 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

FC Kraftleden – Bålsta Sanering FC 3-1 (0-1)

Målen: 0-1 (25) Jonas Elofsson, 1-1 (50) William Magele Bremark, 2-1 (65) Jesper Forell, 3-1 (72) William Magele Bremark.

Varningar: 2-2
Publik: 32

Spelarbetyg:


Joacim Gustafsson FCK


William Magele Bremark FCK


Jesper Forell FCK

Lämna ett svar