Kryss för EIBK i premiären!

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings IBK fick med sig ett kryss i premiären borta mot Vaksala SK.

– Vi kom till matchen och laget kändes sjukt taggade, tjejerna var redo för seriepremiär kändes det som, en riktigt bra uppvärmning och mycket positivitet i laget, berättar Louise Andersson.

Matchen börjar och EIBK har var inte beredda på hur duktiga Vaksala skulle vara, dem kommer ut och sätter väldigt hög press och spelar otroligt snabbt.

– Vi var beredda på att dem skulle vara snabba och tekniska men dem hade även väldigt högt passningstempo.

Första målet kommer också från Vaksala som gör 1-0 genom Moa Markäng.

– Vi kommer inte upp i tempo i första perioden och det känns som vi är väldigt stressade och vill slå bort bollen så fort som möjligt.

Sedan kommer kvitteringen, det är Evelina Widberg som får bollen framför mål av Theresa Eriksson och kan få in bollen i mål till 1-1. En minut senare tar EIBK också ledningen, med mycket trafik framför mål så lägger Sissel Wickström in en höjdare från halva planen som går över spelare och en skymd målvakt i mål till 1-2 vilket står sig in i periodvilan.

– Vi pratar om att lugna ner oss och köra vårat spel i andra perioden, hjälpa backarna i uppspel då Vaksala pressar högt.

I mellanakten så kommer EIBK ut som ett nytt lag, skapar många chanser och ett mål ligger i luften, 15 minuter in i perioden kommer Linnea Lindberg och Julia Brundell fri mot hemmakeepern och Linnea slår en diagonal till Julia som får öppet mål och kan lägga in 1-3. Med 30 sekunder kvar av perioden reducerar VSK till 2-3 efter slarv av EIBK.

– Men helt klart en bättre period. Till den tredje pratar vi om att behålla lugnet, vi behöver inte spela stressat. Vi läser hemmalagets spel mer och vi snackar ihop oss hur vi ska ställa upp i försvar, det är alltid bra snack mellan tjejerna i perioden och vi löser oftast alla problem. I tredje känns det nervöst, är jobbigt att gå ut med en ledning med 1 mål och man vet att det andra laget är extra taggade.

Efter minuten spelad åker EIBK på en utvisning och boxen gör det väldigt bra, men i svansen på utvisningen får VSK in bollen framför mål där dem får stå och veva och bollen studsar in bakom en chanslös Felicia Wängberg.

– Där vaknar vi till, vi vill gå för vinst och tjejerna börjar pressa lite mer och gör Vaksala osäkra.

Lindberg vinner boll när EIBK pressar, rundar hemmamålvakten-Ayla Forsenberg och gör 3-4.

– Efter det kommer ett snyggt mål, Ida Nyholm hittar Lindberg som kommer med fart framför mål och tar emot den på volley och lägger in den på volley, då fick man gåshud. Efter det känns det bra, vi tar en timeout för att lugna ner alla och låta alla pusta ut.

Men det gav istället hemmalaget den vila och förnyad energi som de behövde. Först gör VSK 4-5 och fyra minuter senare blir det 5-5 vilket också blir slutresultat.

– Det känns tyvärr som en förlust när man har haft ledningen med 5-3. Vi möter ett riktigt bra och ungt lag och vi ska vara nöjda med 1 poäng ändå, trots att det är surt. Vaksala var riktigt duktiga och jag skulle bli förvånad om dem inte kommer högt upp i serien, dem hade även våran gamla träna Christer Jones som som vanligt hörs över hela planen och hjälper dem otroligt mycket, säger Andersson som summerar:

– Tycker Felicia Karlsson, Sissel Wickström och Evelina Widberg ska ha ett extra plus denna match, tycker dem jobbade riktigt bra enligt mig! Nu är det ny match i helgen och vi laddar om och satsar på 3 poäng!

Vakasala SK – Enköpings IBK 5-5 (1-2,1-1,3-2)

Målen,
Period 1: 1-0 (05:27) Moa Markäng, 1-1 (18:37) Evelina Widberg, 1-2 (19:36) Sissel Wickström.
Period 2: 1-3 (35:23) Julia Brundell, 2-3 (39:33) Alma Wigström.
Period 3: 3-3 (43:42) Nova Forslund, 3-4 (47:43) Linnea Lindberg, 3-5 (49:50) Linne Lindberg, 4-5 (51:26) Moa Markäng, 5-5 (55:58) Naomi Angerstig.

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar