Kvalspel i Enköping eller inte?

Foto: Kent Lundqvist

Senast det var handbollskval i Enköping var det ”lapp på Luckan” nu kanske herrkvalet till div.1 inte ens spelas i Enköping?

Det blir inget kvalspel i Idrottshusets A-hall då den nu skall renoveras och färdigställas inför sommaren och andra aktiviteter.

– Hela processen och tidplanen har lagts i dialog med föreningsliv och andra intressenter. Det har varit många att ta hänsyn till, dels inom idrotten och deras större arrangemang, men också andra, som tex företagsgala och Enköpingsmässan, berättar Jonas Nyström som är förvaltningschef på upplevelseförvaltningen.

Varför kan inte detta göras under sommaren då ingen eller nästan inga nyttjar hallen?

– I sommar behöver golvet vara klart för då ska all belysning och ventilation i taket bytas ut. Så svaret är att vi verkligen har försökt att hitta den bästa lösningen för alla. EHF är inte jätteglada, men jag uppfattar ändå att de är nöjda med våra ansträngningar för att få det att fungera och inför kvalet, avslutar Jonas.

Förslaget som ligger just nu, men inte är spikat med knappt en vecka till starten av kvalspelet är att det skall spelas i C-hallen.

Lämna ett svar