Liljan klar för Allfyran!

Liljan flög fram och säkrade en plats i Allfyran. Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan lämnade inget åt slumpen när en plats i Allfyran skulle säkras hemma mot Wattholma IF.

Toppen mot botten blev som väntat kattens lek med råttan. Hemmalaget Liljan var fullständigt överlägsna sina gäster WIF. Förutsättningarna inför matchen var att vid vinst skulle Liljan säkra en plats i Allfyran och det var nog påtagligt i hemmalägret under de första 20 minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

En ganska trevande inledning gav gästernas Erik Pettersson ett friläge reda i den första spelminuten, men hemmalagets burväktare svarade för en högoktanig räddning. Det var också den enda han behövde göra i perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blev det långtidsparkering i offensiv zon för Liljan som tryckte på för ett ledningsmål och det skulle komma med 6,07 spelat. Det blev Olof Hansén som öppnade målskyttet i matchen med ett lobbskott från blå där pucken dimper ned bakom en skymd burväktare i WIF – Linus Everlid.

Foto: Kent Lundqvist

Efter 1-0 målet så är det ett stort bombardemang mot en storspelande Everlid, skotten i första 20-5 och det var högkvalitativa avslut, men 1-0 stod sig efter 20 spelade minuter.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten skulle det lossna för Liljan som avgör matchen. I spel fem mot fyra gör Johannes Hellsten ett snyggt solo mål där han snurrar upp fyra bevakare och trycker in det förlösande 2-0 målet.

Foto: Kent Lundqvist

Olofsson i målet får sedan svara för två vassa räddningar i spel fyra mot fem, men sedan var det bara Liljan resterande av perioden.

Fredrik Lundin skickar in en projektil i mål till 3-0 och William Jernberg avslutar ett snyggt och lekfullt anfall med att göra 4-0.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden blir ganska avslagen och Liljan kan kontroller händelserna och till slut vinna med klara 8-0 efter mål av Hellsten, Jernberg, Patrik Cederlöv och Micha De Pourbaix.

Foto: Kent Lundqvist

Därmed är Liljan klara för spel i Allfyran efter jul & nyår.

Foto: Kent Lundqvist

– Det känns såklart skönt att vara klara och att vi tar de här nödvändiga tre poängen. Ingen stpr match, men bra att vi har den i kroppen inför måndagens seriefinal borta mot Sala HK. Skall bli kul att få en riktig värdemätare innan vi tar uppehåll inför Allfyran, säger Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

HC Liljan – Wattholma IF 8-0 (1-0,3-0,4-0)

Skott: 61-17 (20-5,19-7,22-5)

Målskyttar HCL: Johannes Hellsten 2, William Jernberg 2, Olof Hansén, Fredrik Lundin, Micha De Pourbaix, Patrik Cederlöv.


Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar