Linnéa- Linnéa- Linnéa- Linnéa- Linnéa!

Linnéa Ögren matchvinnare! Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK fick en bra start på säsongen med seger i premiären där Linnéa Ögren blev stor matchvinnare.

Det skulle komma att bli ett målkalas när HBK tog emot TÖFF hemma på Fanna IP. Efter en trevande inledning så var det hemmalaget som tog ledningen i den 8:e matchminuten. Efter ett inspel från vänsterkanten så förlänger Fanny Lundberg bollen till en fristående Linnéa Ögren som trycker in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det bjuds på ett böljande spel där det också skapas heta chanser. Med kvarten spelad är det gästerna som har ett friläge på en omställning, men hemmalagets målvakt i den första halvleken Louise Söderling räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev nu mer och mer TÖFF i spelet och i den 25:e minuten var det nära kvittering igen. Ett inlägg från högerkanten landar i stolpen och returen räddar Söderling.

Fyra minuter senare var det kvitterat till 1-1 på ett nytt friläge där tillslut Söderling fick kapitulera.

Foto: Kent Lundqvist

HBK skulle få fart på spelet omgående och Ögren gör direkt 2-1 på ett distansskott efter ett misstag i gästernas backlinje och bara minuter senare fullbordar Ögren sitt hattrick när hon gör 3-1 med 10 minuter kvar att spela av den första halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det vind i seglen för hemmalaget som kanske blir en smula övermodiga. För nu tappar man organisationen i sin iver på fler mål. Det kostar och när lagen går till halvtidsvila så är det kvitterat till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

HBK möblerar om i halvtid. Byte av målvakt. In med Jenny Pettersson Thomén i mål, Söderling tar plats som mittback tillsammans med Nathalie Hjälm och upp med Jennifer Björklund centralt på mittfältet, med den uppställningen monterade hemmalaget ned allt offensivt spel för gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

HBK tog över fullständigt och i den 50:e minuten så återtar hemmalaget ledningen och då är det Björklund som friställer Ögren som trycker in sitt och lagets fjärde mål i matchen vilket gav 4-3.

Foto: Kent Lundqvist

TÖFF hade inte mycket att komma med i den andra halvleken, men mitt i en bra sekvens för HBK så kommer en farlig hörna där avslutet efter lite flipper-studsar går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Istället kunde HBK stänga matchen kort därefter då Björklund förtjänstfullt bryter in från högerkanten och tar ett avslut som gästernas målvakt räddar, men på returen dyker Ögren upp och fastställer slutresultatet till 5-3 med sitt femte mål i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en helt okey premiär mot TÖFF som vunnit alla sina träningsmatcher. Det var lite mesigt av oss i första halvlek att släppa 3-1 ledningen, men det blev bättre här i andra halvlek, säger femmålsskytten Linnéa Ögren.

Har det hänt att du gjort fem mål i en match tidigare?

– Nej, skrattar Linnéa. Jag gjorde kanske fem mål på hela förra säsongen, men riktigt kul och bra start på säsongen både för mig och laget.

Härnevi BK – Tobo/Örbyhus FF 5-3 (3-3)

Målskytt HBK: Linnéa Ögren 5.

Spelarbetyg HBK:


Linnéa Ögren


Jennifer Björklund


Keli Franks

Lämna ett svar