Lite av en promenad i parken för ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey hade inga problem att ta sin tredje raka seger hemma mot Sollentuna HC.

– Vi gör det bra och det vi skall sett över 60 minuter och tar tre sköna poäng, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Det var dock en ganska svängig inledning på matchen där SHC edan efter 40 sekunder har ett friläge som ESK-keepern Pontus Hagman räddar.

Foto: Kent Lundqvist

SHC har sedan en puck i ribban med dryga två minuter spelat, men sedan gnuggar sig ESK in i matchen och tar över mer och mer.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappt halvaperioden så ger det också resultat. Adam Rachidi tar skott från blå och framför mål så styr Niklas Rigelius in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får sedan ganska omgående chansen att spela fem mot fyra och då kommer en sen och otäck tackling på hemmalagets Johan Eek utan att det straffas. Eek får lämna matchen.

– Det är en skada på axeln, men läkarteamet har tittat på det och lämnar lugnande besked. Han är troligen inte med på onsdag borta mot Hammarby, men hemma mot Visby nästa söndag, berättar Fagerlund.

I minut 15 skulle ESK ta kommando i matchen då först Wilmer lindblad skickar upp en projektil i taket bakom Jakob Bälter i SHC målet till 2-0 och bara 32 sekunder senare så hittar Fredrik Lundin fram med en bra passning till en fristående Gustav Lindberg som knäpper in 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden blir det mer öppen hockey och det byts lite chanser mellan lagen. Den rycks dock sönder av en hel del utvisningar, men inget av lagen tar betalt.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har chansen att spela fem mot fyra in dryga fyra minuter och skapar ett par bra chanser att utöka sin ledning. En puck som rensas på väg i mål en puck i underkanten av ribban är närmast ett mål.

Foto: Kent Lundqvist

Efter utvisningen är det i stort sett spel mot ett mål och det fyran hänger verkligen i luften, men Bälter storspelar och perioden slutar 0-0.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den tredje och sista perioden går till ESK som vaskar fram två heta chanser under de första minuterna. Både Adam Lidström och Edvin Johansson har varsitt vasst avslut som Bälter räddar.

Foto: Kent Lundqvist

SHC vänder dock på spelet och med 2,56 spelat gör Hagman en högoktanig räddning, men bara sekunder senare är det reducerat till 1-3 genom Emil Broed.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så är ESK framme och är nära att utöka sin ledning. Det är Lindblad som hittar en fristående Alexander Starck, men Bälter räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så kunde inte ens Bäter rädda SHC. Lidström presterar och spelar magiskt fram William Kaijser som kan slå spiken i kistan när han fastställer slutresultatet till 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en bra första period som avgör matchen där vi spelar tight och är effektiva och tar vara på våra chanser. Det blev en mellanperiod som rycktes sönder lite av utvisningar, men det var fortsatt stabilt även om vi inte skapade så mycket. Tredje kändes också stabil även om de kan reducera. Vi har bra koll på matchen resterade av matchen och kan ju även avgöra med 4-1 målet. Kul för Pontus (Hagman) att komma in och göra det bra, avslutar ESK-tränaren.

ESK Hockey – Sollentuna HC 4-1 (3-0,0-0,1-1)

Skott: 36-27 (9-11,13-8,14-8)

Period 1: 1-0 (09:37) Niklas Rigelius, 2-0 (14:19) Wilmer Lindblad, 3-0 (14:51) Gustav Lindberg.
Period 2: X
Period 3: 3-1 (43:09) Emil Broed, 4-1 (49:55) William Kaijser.

PIM: 8 (0:6:2) – 31 (2:29:0)

Spelarbetyg ESK:


Adam Lidström


Wilmer Lindblad


Pontus Hagman

Lämna ett svar