Loket pressade topplag!

Foto: Kent Lundqvist

En näst intill perfekt hemmamatch mot tabellettan HälsingGården AIK i Herrtvåans 6:e omgång räckte inte för Lokomotiv Grillby IBK.

– En rejäl uppryckning om man ser till senaste matchen mot Rasbo, tycker vi var värda poäng idag, säger Lokets tränare – Peter Kokocha efter slutsignalen.

Det var ett högoktanigt motstånd som Loket ställdes emot med en hel del rutin från spel i SLL. Hemmalaget spelade smart och taktiskt perfekt med ett lågt defensivt spel som inte lämnade mycket yta att jobba med för gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

Offensivt så värderade Loket bra och med 6,27 kunde blixtra till i en omställning som resulterade. Det var backen Dennis Eriksson Brown som tog upp bollen på vänsterkanten och satte den in i slottet där Jonas Davidsson snyggt och prydligt syr in bollen bakom gästernas burväktare – Henrik Ayoub till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

HGAIK hade sedan ett par chanser att kvittera hemmalagets ledning och den vassaste har Mårten Milling på en kontring, men avslutet går över och det är ledning 1-0 för Loket efter 20 minuter spelat.

I mellanakten så kommer gästerna ut starkt och redan efter 40 sekunder är det nära kvittering. Adam Fernqvist har ett bra läge på vänsterkanten men avslutet går i burgaveln.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock ganska omgående resulterar för HGAIK. Med 4,03 spelat så kan Jesper Rosendahl peta in en retur till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock en glädje för gästerna som omgående sattes i halsen. På en ny blixtrande omställning på vänsterkanten så trycker Tobias Metzner in 2-1 med ett rappt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Loket som spelat disciplinerat så här långt slappnar av för en sekund i mitten av perioden och då ringer det omgående. En snabb boll i djupet mot ett passivt hemmalaget till en friställd Johan Tärndal resulterar i en kvittering till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan mycket ställningskrig och ganska händelsefattigt, men med dryga 16 minuter spelat så kommer en soloprestation av Metzner som håller hög klass och resulterar i en straff för hemmalaget. Metzner tar den själv och förvaltar den till 3-2 vilket stod sig in i den sista periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje period kommer hemmalaget ut starkt och skapar en räcka heta chanser att utöka sin ledning. Jakob Fertig skickar iväg ett par häxpipor från sin backplats som skapar oreda och chanser framför gästernas mål och det är så nära ett par gånger att bollen rullar i mål.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i detta kritiska skede av matchen med bra kontroll av händelserna för Loket kommer det som inte får hända. En olycklig Eriksson Brown har bollen under kontroll och skall sätta upp den i banan, men lyckas träffa skon på Jonas Adriansson och bollen studsar i mål bakom en överraskad Emil Ekström i hemmamålet till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Loket skakade av sig detta och satte återigen upp sitt spel och kunde återta ledningen efter bra spel med dryga den sista perioden spelad. Det var Eriksson Brown som var pappa till målet då han presterade på sin backplats och tog ett bra avslut som Ayoub inte kunde hålla och på returen håller sig Davidsson framme och petar in 4-3.

Foto: Kent Lundqvist

Nu luktade det lite av skräll för gästerna var påtagligt skärrade och det såg ut som att HGAIK skulle få inkassera säsongens första förlust. Men då får hemmalaget lite av hybris och går för mer och tappar också linjerna i sin defensiv vilket omgående straffar sig. På dryga tre minuter så visslar det bara till och helt plötsligt är det 4-6.

Foto: Kent Lundqvist

Loket försöker att få förnyad kontakt med att ställa om defensiven mer offensivt där man spelar mer man mot man spel för att erövra boll tidigare, men det lyckas inte då gästerna var för skickliga och kan hålla undan och vinna med hjärtat i halsgropen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blev en ganska väntad matchbild med mycket boll för HGAIK men vi gör det bra och får ned tempot på dem vilket gör det enklare att försvara. Det var till slut små marginaler som avgjorde och det fanns en strimma med hopp där ett tag om att vi skulle ta minst en poäng, vilket vi var värda. En bra genomförd match av killarna, avslutar Kokocha.


Lokomotiv Grillby IBK – HälsingGården AIK 4-6 (1-0,2-2,1-4)

Skott: 24-25 (6-7,5-9,13-9)

Målen,
Period 1: 1-0 (06:27) Jonas Davidsson.
Period 2: 1-1 (24:03) Jesper Rosendahl, 2-1 (24:24) Tobias Metzner, 2-2 (30:51) Johan Tärndal, 3-2 (36:33) Tobias Metzner.
Period 3: 3-3 (46:26) Jonas Adriansson, 4-3 (50:25) Jonas Davidsson, 4-4 (52:05) Joel Nordström, 4-5 (53:44) Linus Ericksson, 4-6 (55:31) Jonas Adriansson.

Utvisningar: RIK 1x2min – Loket 1x2min
Publik: 115

Spelarbetyg Loket:


Dennis Eriksson Brown


Emil Ekström


Tobias Metzner

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar