Lyckad tävling för Madelene Sagström!

Foto: Göran Söderqvist

Madelene Sagström gjorde en mycket bra tävling på Europatouren i Spanien och slutade på en 13:e plats.

Madelene spelade i helgen Estrella Damm Ladies Open på Golf Club de Terramar i Spanien och det blev en lyckad tävling. Hon startade tävlingen helt okey och gick runt på -1 efter ett spel som svajade en del. 4 birdies, 12 par, en bogey och en dubbelbogey.

Den andra rundan under fredagen blev bättre. Madelene gick runt på -3 och visade upp ett stabilt spel där det ramlade i 4 birdies och 13 par samt en sur bogey. Detta gav en plats i finalspelet. Under mowing day på lördagen startar det mycket olyckligt för henna med 1 par och tre bogeys på de fyra första hålen. +2 på de första 9 hålen och ett litet ras i resultatlistan. På hemvägen vänder det och hon skjuter -3 och är på sammanlagt -5 inför sista dagens spel vilket skulle komma att bli den bästa för henne.

Madelene skrotar banan på de första 9:e hålen med fyra birdies och fem par! -9 på totalen och nu var det toppkänning inför de avslutande hålen. Här håller i spelet bra och kan göra 7 par och två birdies vilket gör att Madelene stannar på -11 och det räckte till en delad 13:e plats!

Vann tävlingen gjorde Holländska Anne Van Dam på -26. Bästa svenska var Caroline Hedwall som slutade delad tvåa med -18.

Övriga svenskor: Anna Nordqvist -13 (9:a), Julia Engström -11 (13:e),Jessica Karlsson -10 (17:e), Lina Boqvist -7, Johanna Gustavsson & Camilla Lennarth -6, Emma Nilsson -5, Sarah Nilsson +2.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *