Lyckat läger för Sverige!

Foto: Privat

F19/01-landslaget fick en lyckad vistelse på La Manga. – Det var fantastiskt roligt och matcherna gick väldigt bra, berättar Beata Olsson.

Som en direkt uppladdning inför Elite round i EM-kvalet var F19/01-landslaget med Enköpingstjejen Beata Olsson i truppen på La Manga för att möta Polen, England och USA.

Förbundskaptenen Anders Johansson var nöjd med lägret.

– Jag har varit på många samlingar i La Manga och det går inte att få särskilt bättre förutsättningar. Vi har bott jättebra och tränat på fantastiska planer i väldigt bra väder. Vi har haft 22 spelare som har gett allt och ställt upp för varandra på ett jättebra sätt och kommit varandra närmre. Det har varit mycket skratt och sång, det är sällan tyst här utan fullt drag hela tiden, berättar Johansson på förbundets hemsida och fortsätter:

– De som inte har varit med så mycket tidigare har kommit in och gjort det fantastiskt bra. Det har varit en fantastiskt bra vecka som vi är otroligt nöjda med. Vi har jobbat en del med att inte tänka på kommande EM-kval nästa månad utan istället vara här och nu och hela tiden tänka på nästa aktion. Det har både spelarna och ledarna klarat av bra och inte seglat iväg.

Sverige dominerade även matchspelandet och tog tre av tre möjliga segrar. Startade med att besegra Polen med 1-0.

Efter det så tog Sverige en bra skalp när man besegrade England med 2-1.

Grädden på moset blev den avslutande matchen mot USA. Sverige svarade för en kanoninsats när man vände 0-1 underläge till seger med 2-1.

– Det händer inte varje dag att vi slår USA så det var en fin skalp och väldigt bra gjort av tjejerna. Det har varit en fantastisk vecka, säger F19-förbundskaptenen Anders Johansson.

Beata Olsson var så klart nöjd med helgen.

– Laget presterade verkligen bästa möjliga och det var så kul att få vinna mot länder som England och USA! Det gick helt okej för mig, det blev en hel del jobb i försvaret vilket jag tycker att jag gjorde bra, men sen kunde jag varit lugnare i anfallsspelet. Men allt som allt var det ett väldigt bra läger, berättar Beata.

Mellan 8-14 april avgörs det avgörande EM-kvalet Elite Round på hemmaplan i Göteborg. Sverige har hamnat i samma grupp som Spanien, Schweiz och Serbien. Endast gruppvinnaren tar sig vidare till sommarens EM-slutspel i Georgien.

 

Lämna ett svar