Lyckat SM-slutspel för ERK!

Foto: Kent Lundqvist

Framgångar – Enköpings rugbytjejer och herrar har spelat SM-slutspel i 7s och fick med sig medalj hem från Malmö.

8 herrlag och 8 damlag var kvalificerade och tävlade om medaljerna i årets SM-slutspel.

Under lördagen var det gruppspel och damerna i ERK fick en trög start med förlust mot Pingvin RC och Exiles vilket gjorde att man missade medaljchans. Det blev istället spel om platserna 5-8 med Plate semi mot Uppsala efter vinst över Kalmar med 24-5 i sista gruppspelsmatchen.

Den semifinalen vann ERK efter en mycket bra andra halvlek. Det var 7-7 när lagen tog halvtidsvila, men sedan var det inget snack om saken. Enköpingstjejerna var det bästa laget och vinner tillslut med hela 24-7. Paulina Toresäter 15p, Moa Krantz 5, Tess Proos 4.

Foto: Kent Lundqvist

Nu väntade Plate final och den spelades mot Linköping som vann över Kalmar i sin semifinal. Där blev det tyvärr förlust med 10-25, poängen gjordes av Paulina Toresäter 5 och Johanna Wagner 5.

– Jag tycker att helgen varit riktigt lyckad även fast vi placeringsmässigt hade hoppats på ett bättre resultat. Vi kom sexa och hade hoppats på topp 5. Men vi har spelat så bra i helgen, t ex förlorade vi endast med tre försök mot de som slutligen blev vinnarna. Det känns också som att vårt unga lag verkligen har växt. I startsjuan var alla utom en under 22. De matcher som vi förlorade var jämna och vi är närmare de bättre lagen än vi har varit förut. Tyvärr räckte det inte längre men vi är ändå väldigt nöjda, att vara sjätte bästa lag i Sverige är faktiskt riktigt bra, säger Paulina Toresäter.

SM-Guldet gick till Pingvin RC som finalvann över Malmö RC.

Herrarna gick som tåget i gruppspelet och startade med 12-0 seger över Trojan och följde upp det med att springa över Malmö och vinna med hela 48-5. Därmed var ERK klara för semifinal och sista matchen under lördagen blev en bra uppladdning. Matchen var mot Exiles och ERK stod upp länge, men fick tillslut ge sig och föll med 5-19.

– Lördagen gick det riktigt bra. vann två första matcherna och sista förlorade vi mot exiles. Vi satsade på första halvlek mot exiles och då hade vi bollen 6min av 7 min så vi vet att vi skulle kunna ta dem om vi kom till final, berättar Jim Wetterstrand.

ERK ställdes i semifinal mot Wexiö och i den första halvleken har ERK ett jätteläge att ta ledningen, men tappar bort den chansen och i stället är det Vexiö som gör 7-0 med dryga minuten kvar av första halvlek. En olycka kommer sällan ensam och tyvärr är det så att det hinner bli 14-0 innan lagen går till halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

ERK kommer ut starkt i den andra halvleken, men Wexiö är samlade i sin defensiv och det blir svårt att hitta fram i hålen för att reducera. Istället stänger Wexiö semifinalen med en blixtrande kontring och det är 21-0 med minuten kvar att spela. Det hela slutar med förlust för ERK med 0-26 och nu väntade match om bronspengen mot Göteborg.

– Det gick inte som planerat då vi inte lyckade pressa tillräckligt i första halvlek och släppte in försök på små misstag.

Den matchen hade ERK i sin hand med ledning 12-5 och sekunder kvar att spela, men i slutskedet så kvitterar Göteborg och avgör med sista sparken och vinner med 14-12.

– Sista matchen mot Göteborg borde vi tagit en vinst, men tyvärr hade en del skador och igen var det små misstag som gjorde så de kunde göra försök. Jag är nöjd ändå med grabbarnas insats. Det är ett ungt och teknikstarkt lag med många kvalitet det saknas bara lite med erfarenhet och det fick dom en hel del denna helg. Det är ett lag som förtjänar vara i en final. Det sliter så hårt på planen. Detta är nu ett avslut av min tid som tränare för detta unga talanger lycka och det kommer nog även göra en grym 15 manna säsong, avslutar Jim.

SM-Guldet gick till Exiles som vann finalen mot Wexiö.

Lämna ett svar