Madelene Sagströms bästa på LPGA Touren!

Foto: Göran Söderqvist

Madelene Sagströms andraplats i Williamsburg är hennes bästa på LPGA touren. – Jag är så stolt över mig själv, säger hon.

När Madelene gick ut på söndagens finalrunda var hon på en sjätteplats, tre slag bakom täten, men en bogeyfri runda gjorde att honsakta men säkert klättrade i resultatlistan.

Madelen startar fantastiskt bra med två par och på hål 3 & 4 så sänker hon två birdies. Det följer hon upp med att göra raka par hela vägen till det vänder hemåt igen. Halvvägs in i slutrundan låg hon på en delad andra plats med -12 på scoren och den släppte hon aldrig.

Med två raka birdies på hål 10 & 11 stod det klart att Madelene nu på allvar är ett hot om slutsegern med -14 på scoren. Det skulle komma mer! Tre raka par och en ny birdie på det 15:e hålet. Skulle hon hålla ihop det under de tre sista hålen? Det gör hon, avslutar med tre raka par och slutar där med på en delad andra plats med -15, vilket är det bästa hon gjort på LPGA Touren så här långt, två slag bakom segrande Bronte Law.

– Min spelplan fungerade verkligen den här veckan, att vara stabil både i spelet och mentalt. Jag höll mig till planen och i dag handlade det bara om att ta ett slag i taget och inte oroa sig för missar, säger Sagström på presskonferensen.

– Nu ska jag ha samma plan i fortsättningen, att fokusera på en sak i taget. Jag vet att en seger finns inom räckhåll.

Övriga svenskor: Anna Nordqvist -6 (33), Pernilla Lindberg -4 (44), Linnea Ström +4 (73), Louise Stahle +5 (75), Jenny Haglund (MC), Louise Ridderström (MC), Dani Holmqvist (MC).

Lämna ett svar