Målglada Härnevi BK hänger på i toppen!

Foto: Kent Lundqvist

Härnevi BK fortsätter att spela målglada matcher i Upplands Cupen och vann över ESK vilket bäddar för en spännande sista omgång.

Det var ESK som skulle starta matchen övertygande med att göra 0-2 med 25 minuter spelat vilket tvingade HBK att ta bonusstraffar för att ta sig in i matchen och vända på den samma innan halvtidsvilan.

– ESK börjar matchen bra och flyttar bollen fint och vi lyckas inte alls hitta rätt och blir långa mellan och i våra lagdelar. I och med det skapar ESK en del chanser och gör två fina mål. Vi väljer mot slutet av första att ta två straffar för att få igång energin och kontrar dessutom in trean, berättar HBK-ledaren Wille Westergren.

Halvtidssnacket samt vilan gör dock sitt och HBK är det bättre laget i andra halvlek.

– Vi stänger ner speluppbyggnaden för ESK och har en del fina kombinationer i våra anfall som resulterade i två spelmål. Vi kryddar med dem två sista straffarna för att jaga elvans målskillnad och en gruppseger, säger Westergren. Vill plussa stort för William Östman som är fenomenal för oss idag samt unga Elis Persson i ESK – född 03 som jag tycker är otroligt vårdad i sitt spel med boll.

Härnevi BK – Enköpings SK 7-2 (3-2)

Målskyttar,
HBK: Wilhelm Westergren 3, Jesper Synnerlöv 2, William Östman 2.
ESK: Leonard Levenhagen, Alexander Jemtå

Varningar: 2-1
Publik: 36

Lämna ett svar