Målkalas i premiären!

Foto: Kent Lundqvist

Härnevi BK svarade för ett riktigt målkalas i premiären hemma mot SK Wigör – Minutdrama när det avgjordes.

– Vi var usla hela matchen igenom. Fick inte något skede av spelet att stämma egentligen. Vi gjorde allt vi kunde för att försöka bryta trenden men det var en sån dag, berättar HBK-tränaren Wille Westergren.

Det startar dock bra, trots att spelet inte riktigt var på plats för HBK som gör 1-0 genom William Östman och även 2-0 genom Olle Sevim Torsmark och med knappa halvtimmen spelad. Det ser ut som att det var en ledning som såg ut att stå sig in i halvtidsvilan, men en svag avslutning av HBL och två snabba mål av gästerna gör att det istället är 2-2 efter 45 spelade minuter.

Gästerna chockar hemmalaget i inledningen av den andra halvleken med att göra 2-3. Det fungerade dock som en väckarklocka för HBK som med 3 raka mål vänder på steken igen och leder med 5-3 i minut 76. Det var dock ingen ledning som skulle stå sig. Wigör kommer tillbaka med två snabba mål i slutet av matchen och när Osman Budak kvitterar till 5-5 i den 89:e minuten tror nog de flesta at det skulle sluta med delad pott, men Adrian Hjälte ville annat då han avgör bara minuten senare med att göra 6-5.

– Vi vinner ändå tack vare att vi helt enkelt är ett bättre fotbollslag, men vi ska vara glada för att vi tar tre poäng och måste göra det mycket bättre imorgon onsdag borta mot Märsta, avslutar HBK-tränaren.

Härnevi BK – SK Wigör 6-5 (2-2)

Målskyttar,
HBK: William Östman 2, Olle Sevim Torsmark, Jonathan Piispanen, Jesper Holmberg, Adrian Hjälte.
SKW: Oscar Ekfeldt 2, Mido Rashwan, George Yaacoub, Osman Budak.

Publik: 16

Lämna ett svar