Målkalas när FBK föll i Cupen.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Fanna BK bjöd på ett riktigt målkalas i den tredje omgången av Upplands Cupen hemma mot Vaksala SK.

FBK spelade hemma mot gruppettan och obesegrade VSK i sista omgången av Cupen och det blev ”som sagt” ett målkalas. Gästerna kom ut och sköljde över FBK under den första kvarten vilket resulterade i underläge med hela 0-3.

Det tändes dock ett litet hopp i den 20:e minuten när Elvina Klaman reducerar till 1-3. Under den sista kvarten startar målkalaset på riktigt. Båda lagen gör två mål vardera inom loppet av 5 spelade minuter! Hemmalagets mål gjordes av Maja Olsson och Linn Taxén.

3-5 i halvtid skulle tyvärr bli mer. Det var VSK som visade att dem är gruppvinnare mot ett tappert kämpande FBK. Under de sista 45 minuterna så gör VSK 3-0 på hemmalaget och ser därmed till att vinna Cup gruppen som obesegrade.

– Vi fick en riktigt dålig start och låg ”som sagt” under med 0-3 efter 15 min. En bit in i halvleken så blir det riktig hawaiifotboll med mål i varje anfall för båda lagen. Det blir en lite lugnare andra halvlek. Vi får ta med oss de perioder som vi gör riktigt bra och har tålamod. Vill även ge tjejerna en eloge för inställningen, då de kämpade och slet 90 minuter. Tar även med oss att vi fortsätter skapa målchanser och att vi fortsatt gör många mål. Nu har vi ett par veckor med hårdträning kvar pluss två träningsmatcher (Vasastans BK nu på Söndag och Fanna BK P15 14/4) innan seriepremiären,  säger FBK-tränaren Henrik Norell.

Fanna BK – Vaksala SK 3-8 (3-5)

Målskyttar FBK: Elvina Kärjenmäki Klaman, Maja Olsson, Linn Taxén.

Publik: 40

Lämna ett svar