Målkalas på Björkallen.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF hade inga som helst problem att vinna hemma mot GoIF Kåre i Herrfyrans 19:e omgång.

– Vi gör en helt okey match som helhet och tar en bra trepoängare, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Det var egentligen HFF för hela slanten i den första halvleken mot ett Kåre som inte alls kunde svara upp mot ett fantasirikt och bra spel av hemmalaget. Redan efter 8 minuter så kliver Danilo Al-Saed in i banan efter att ha blivit bjuden på chansen och tackar med att göra 1-0 distinkt bakom Felix Stolt i Kåre-målet.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir nu ett massivt och konstant tryck mot Kåre målet och det skulle nu i jämn strid rulla in mål i Kåre buren. Anton Sjögren 2-0 på straff, Danilo väggar sig fram i fritt läge 3-0, Augustin Muyenga serverar Anton ett friläge 4-0, Danilo solo 5-0 och Jonathan Sjögren nickar fram bollen till Anthony Portilla som gör 6-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Näst intill en perfekt första halvlek där vi spelar bra både med och utan boll. Riktigt bra lösningar i det offensiva spelet som gör det svårt för Kåre att försvara emot.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så blir det en segdragen väntan på slutsignalen. HFF fortsatt med ett stort övertag i spelet, men nu tappar hemmalaget tempo och det gör att Kåre får mer att säga till om under de sista 45 minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga timmen spelad så kommer också reduceringen till 1-6 efter att Daniel Smirnov Lindblom fått tag i en andra boll och prickskjutit in bollen bakom hemmamålvakten – Emil Ravfalk.

Foto: Kent Lundqvist

Då vaknar HFF till och svarar omgående. Hemmalaget höjer tempot och Danilo sätter en bra boll på Rasmus Lindqvist som gör 7-1.

Foto: Kent Lundqvist

HFF radar upp chanser men målramen och en smula okoncentrerade avslut gör att sista målet i matchen skulle gästerna göra. Det var ett märkligt mål? Ravfalk ser ut att ha bollen som studsat högt, men en kastvind (det blåste hårt) lurar hemmamålvakten och matchen slutar med hemmaseger 7-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte mycket att orda om. Det är svårt att hålla koncentrationen på 100 % när det ser ut som det gör. Vi håller ändå en ganska hög nivå även här i andra och borde väl gjort ett par mål till. Vilar av lite spelare här i andra som inte är helt friska och har lite små känningar så får andra chansen att kliva fram, avslutar HFF-tränaren.

Håbo FF – GoIF Kåre 7-2 (6-0)

Målskyttar,
HFF: Danilo Al-Saed 3, Anton Sjögren 2, Anthony Portilla, Rasmus Lindqvist.
GK: Daniel Smirnov Lindblom, Gustav Knutas.

Lämna ett svar