Målkavalkad på Fanna IP!

Eric Forslund fem mål i matchen mot HBK. Foto: Kent Lundqvist

Det blev en riktig målkavalkad när SK Elvan besegrade Härnevi BK i Upplands Cupen.

– Vi är en grupp med många nya ansikten så det kommer ta tid innan allt stämmer och det kommer gå upp och ner, men det viktigaste är att vi har tålamod och tror på det vi gör, sa Elvan tränaren Per Lygnegård och det kan man säga att det gjorde i den här matchen.

Det var HBK som rivstartade matchen med två snabba mål av William Östman. 0-2 efter dryga kvarten spelad var såklart en ganska oväntad matchöppning, men Elvan skulle komma tillbaka. Christian Pennerborn är säker från 11 meter då han trycker in en straff till 1-2 med dryga halvtimmen spelad.

Då svarar HBK omgående med att ta sin bonusstraff som Adrian Hjälte förvaltar till 1-3. Elvan skulle komma tillbaka igen innan halvtidsvilan då en spelsugen Eric Forslund reducerar till 2-3 med sitt första mål i matchen, det skulle komma fler!

Det hinner rulla på 6 minuter av den andra halvleken när Forslund gör sitt andra mål i matchen på en frispark vilket gav likaläge tre. Sju minuter senare var det dags igen. Forslund med sitt tredje mål betyder ledning 4-3 för Elvan. Och två minuter senare var det 5-3 genom Joakim Johansson.

HBK var i brygga men fick förnyat hopp när Jesper Holmberg reducerar till 4-5 två minuter senare. Målen skulle fortsätta att trilla in, men det är nu bara Elvan som är lyckosamma och när Johansson gör 6-4 och Forslund spär på med sitt fjärde och femte mål i matchen var det såklart över. Det skulle falla två mål till innan matchen var över och det var hemmalaget som svarade för båda.

– Inte varje match som man gör 10 mål, konstaterar en nöjd Elvan-tränaren Per Lygnegård. Vi får en jobbig start på matchen, men efter ca:25 minuter spelat så börjar vi ta löpningar och passningarna börjar träffa rätt. Vi kan spela ut helt i andra samtidigt som HBK såg lite slitna ut i andra. Kul att forwards hittar målen Forslund gör totalt 5 vilket han aldrig gjort förut och han är även den första i Elvans nioåriga historia att göra 5 mål i en och samma match.

SK Elvan – Härnevi BK 10-4 (2-3)

Målskyttar,
SKE: Eric Forslund 5, Joakim Johansson 2, Niklas Johansson 2, Christian Pennerborn.
HBK: William Östman 2, Adrian Hjälte, Jesper Holmberg.

Varningar: 1-1
Publik: 7

Lämna ett svar