Mållöst derby på Fanna IP

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ett mållöst juniorderby på ett soligt Fanna IP när Fanna BK och Enköpings SK drabbade samman i en träningsmatch.

Juniorderbyt i solen på Fanna IP samlade en hel del fotbollssugna supportrar och de bjöds på en stundtals ganska underhållande fotboll när FBK tog emot ESK i en träningsmatch.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ett ställningskrig under de inledande fem minuterna där lagen turades om att vara spelförande. Men den första heta målchansen skapade FBK i den 7:e minuten då man kom loss i en bra kontring, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det mer och mer ESK som trycker på och lyckas bra i spelet fram till offensiv box, men där blir man en smula omständliga mot ett bra försvarande FBK.

Foto: Kent Lundqvist

FBK sticker då och då upp i sylvassa kontringar och i den 20:e minuten är det nära att hemmalaget tar ledningen då man skapar ett friläge, men avslutet räddas till en resultatlös högerhörna.

Foto: Kent Lundqvist

Fem minuter senare så skulle ESK skapa sin hetaste chans i halvleken där man skapar ett friläge mitt i offensiv box, men avslutet räddas av hemma-keepern till en resultatlös hörna vilket gör att det fortsatt är mållöst när lagen tar halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken tippar matchen över till ESK som för matchen och trycker sig närmare och närmare ett ledningsmål.

Med 9 minuter spelat så kommer man loss på högerkanten bollen hittar en till en fristående spelare mitt i boxen, men nicken går precis över ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Det är nu ESK som kommer i våg efter våg av bra anfall mot ett heroiskt kämpande FBK. Det skapas ett par heta chanser att göra mål, men hemma-keepern och defensiven lyckas hålla rent.

Foto: Kent Lundqvist

FBK har ett fåtal offensiva försök, men man stoppas förtjänstfullt upp innan det blir till någon kvalificerad målchans av en mycket bra ESK defensiv.

Foto: Kent Lundqvist

Det sista farliga som händer är att ESK kommer till ett farligt avslut från distans i slutminuterna, men bollen stryker ovansidan av överliggaren vilket gör att matchen slutar 0-0.

Foto: Kent Lundqvist

 

Fanna BK – Enköpings SK 0-0 (0-0)

Lämna ett svar