Mycket nytt för HFF!

Tränar Trojkan HFF Dam anno 2019: Magnus Eivhammar, Jonas Karlsson, Viktor Carlsson, Mats Gredemyr, Jonny Atterlöf, Micke Carlsson, Janne Petersson. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF kommer in i en ny säsong i Damtrean med mycket som är nytt och spännande.

HFF och nya tränaren Janne Petersson kommer in i en ny säsong med mycket nya tankar i spel och upplägget.

– Ja det här ser ut att kunna bli en spännande säsong med ett nytt upplägg och med en relativt ny trupp där vi har en bra mix med nya och gamla spelare, berättar HFF-tränaren.

Vad är det som är nytt denna säsong?

– Vi har en stor träningsgrupp där vi jobbar ihop med juniorerna där ett upplägg är lagt för hela truppen. Vi har fokuserat på det defensiva spelet under försäsongen där vi vill jobba med en hög press och det har givit ett mycket bra resultat i träningsmatcherna där vi bara släppt in 2 mål på sex matcher, jag är mycket nöjd med utvecklingen.

Du kliver fram nu som ansvarig för truppen.

– Ja jag har ju varit med runt laget många säsonger och det skall bli kul att får chansen att testa mina egna tankar runt spelet. Responsen känns bra från gruppen och vi har många som är aktiva runt hela truppen som jobbar åt samma håll, så det skall bli spännande.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Ganska höga förväntningar i många delar. Utvecklingsmålet är att jobba på sikt och denna säsong siktar vi på att etablera oss i div.3, men på sikt utvecklas och ta nästa steg. Känslan är att vi i nuläget verkligen är på rätt väg med detta nya lag. Vi har tappat en hel del etablerade spelare och fyllt på med egna spelare från J-laget.

Vilka blir topplag i serien?

– Jag tror mycket på Danmark som är bra och spelar en rolig fotboll. Sedan är det ovisst, men det finns säkert många bra lag och det skall bli extra kul med två derbyn mot Fanna BK.

Nyckelspelare denna säsong?

– Det är några som får viktiga roller. Vi har Emma Widström som med sin rutin kommer vara viktig för många i laget både på och utanför planen. Vi får tillbaka Viktoria Kjöraas som blev en bonus då vi inte räknat med henne denna säsong, där har vi den offensiva kraften som vi kanske saknat på försäsongens matchande. Jag tror också att unge (17år) Therese Akmar får sitt seniora genombrott denna säsong i sin nya roll med en fri offensiv roll och sedan tror jag mycket på junioren Alva Carlsson som back. Kul också att Matilda Gejhammar valt att fortsätta trots flytt till Västerås och att hon nu valt att stå i mål, det betyder mycket för oss, avslutar HFF-tränaren.

Lämna ett svar