Naivt Håbo FF föll tungt.

Foto: Kent Lundqvist

Ett naivt spelande Håbo FF fick sig en lektion i hemmamatchen mot ett bra Uppsala-Kurd FK i den tredje omgången av Herrfyran.

– Ja, vi är för naiva i vårt eget spel med boll och det kostar oss matchen, medger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

HFF öppnade dock matchen positivt med ett disciplinerat spel och bra tålamod. Gästande UKFK spelade med en hög press som allt efter som skulle komma att bli jobbig för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter spelat så skapar HFF sin första heta chans där Emil Alexandersson slår en bra boll i djupet mellan mittback och ytterback som friställer Augustin Muyenga, men gästernas målvakt – Armin Motaraghebjafarpour räddar med en god portion tur.

Foto: Kent Lundqvist

Med kvarten spelad tippar matchen över till gästerna som börjar få utdelning på sin höga press och HFF börjar spela naivt och smått. Det är nära att det kostar med 19 minuter spelat då man åker på en omställning och river Daniel Aramesh i egen box och domare Roger Giró Pujols (bäst på plan) dömer helt korrekt straff.

Foto: Kent Lundqvist

Den straffen tar Aramesh själv, men slår den i stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna radar nu upp målchanser. Först har en friställd Hyaw Naizghi en farlig nick och kort därefter så har gästerna ett fritt läge mitt i boxen, men hemmalagets bäste spelare för kvällen – Emil Ravfalk gör en strålande fotparad till en resultatlös dubbelhörna.

Foto: Kent Lundqvist

HFF får nu ägna sig åt att spela på kontringar och med knappa halvtimmen spelad är det bara ett par oklippta tånaglar som räddar gästerna från att Anton Sjögren friställer Danilo Al-Saed mitt i offensiv box.

Foto: Kent Lundqvist

HFF skulle fortsätta att spela naivt med mycket chansspel och det bara drällde av passningar med yttersidor som inte hittade fram till rätt adress.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter kvar av den första halvleken så kommer en sådan bedrövlig aktion av hemmalagets mittfältare Anthony Portilla som helt oprovocerat slår bort ett uppspel mitt i gapet på gästerna och det kostar 0-1 på en snabb omställning där Mustafe Ahmed är sist på bollen.

Foto: Kent Lundqvist

Innan halvleken är slut så har först Aramesh ett jätteläge där han vinner en av många kamper offensivt, men Ravfalk räddar. Kort där efter tar dock Aramesh revansch och trycker in 0-2 på en retur framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har svårt att hantera deras höga press och är svaga i vårt eget defensiva omställningsspel i den här halvleken, konstaterar HFF-tränaren.

Den andra halvleken blir bättre av HFF, men det är fortsatt svårt för hemmalaget att hitta fram till de riktigt heta målchanserna. Det gör att matchbilden blir mer tillknäppt och det blir mer byte av bollinnehav och mittfältsgegga.

Foto: Kent Lundqvist

Den första heta chansen kommer med dryga 20 minuter kvar att spela av matchen och då är det Aramesh som slår ett bra inspel från vänsterkanten som friställer Mustafe Ahmed, men avslutet går utanför. Kort därefter så har en friställd William Freidenfelt mitt i boxen chansen att stänga matchen, men Ravfalk gör en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget står sedan för en av få bra offensiva aktioner i halvleken. Ett bra spel centralt av Danilo Al-Saed och ut med bollen till Augustin Muyenga på högerkanten, men inspelet förvaltas inte och chansen rinner bort.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen skulle istället stängas i matchminut 77 då gästerna tilldöms sin andra straff i matchen, även den helt korrekt. Den förvaltar Toni Arapovic till 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna kan sedan spela av matchen och vinna tre välförtjänta poäng. Det är närmare 0-4 än att HFF skulle reducera och i slutskedet av matchen så för Ravfalk återigen visa varför han är matchens bäste spelare när han räddar ett friläge med två minuter kvar att spela av ordinarie tid.

Foto: Kent Lundqvist

– Svårt att sätta ord på den här matchen, ganska tom just nu. Vi är i grunden kanske inte sämre som fotbollslag, men vi får lida lite av vår egen negativa historia med många förluster vilket gör att vi mentalt inte kan hantera baklängesmålet som betydde 0-1. Hade vi fått första målet så tror jag matchen sett annorlunda ut. UKFK vinner dock rättvist, inget snack om det, avslutar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Håbo FF – Uppsala-Kurd FK 0-3 (0-2)

Målen, 0-1 (35) Mustafe Ahmed, 0-2 (42) Daniel Aramesh, 0-3 (77) Toni Arapovic.

Varningar: 2-0
Publik: 74

Spelarbetyg HFF:


Emil Ravfalk


Emil Alexandersson


Danilo Al-Saed

Lämna ett svar