Norrlandsturné för EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings handbollsdamer är på plats i Boden för att spela den första av två matcher i Norrland denna helg.

– Ja nu är det dags för årets Norrlandsturné. Vi flyger upp till Boden nu under lördagsförmiddagen. Därifrån åker vi buss vidare till Umeå imorgon söndag för att möta Gimonäs, berättar EHF-tränaren Marlene Lindström.

Förhoppningarna på poäng finns även om det kommer att bli tufft.

– Vi hoppas såklart att vi ska få med oss någon poäng med oss hem. Det är två olika lag och matchbilden kommer säkerligen se annorlunda ut i de två matcherna. Vi vet hur vi ska agera mot olika typer av försvarsspel och det handlar mest om vår egen inställning, när man är på planen ger man allt och det är viktigt att våga misslyckas för att kunna lyckas.

Vad kommer krävas i spelet?

– Spelmässigt behöver vi få till ett tätt och aggressivt försvarsspel och i anfall skall vi hålla högt bolltempo med tålamod för att ta oss till bra avslutningslägen. Kan vi komma upp i vår högsta nivå som vi i perioder visat att vi har under säsongen och hålla den i 60 minuter samtidigt som vi utnyttjar motståndarnas svagheter och våra styrkor så tror jag att vi har stor chans att ta med oss poäng hem till Enköping, avslutar EHF-tränaren.

Ändringar i laget:
Vilma Carlson och Hanna Odeheim kliver in i truppen medans målvakterna Linda Glarke och Anna-Maria Lindberg inte är med denna helg.

Matchfakta,
Lördag:
BBKHF vs Enköpings HF, 14:e omg, division 1 dam.
Kl.16.00 i Hildursborg.

Söndag:
Gimonäs vs Enköpings HF, 15:e omg, division 1 dam
kl.16:15 i Sjöfruhallen


Damer div.1 >>>

Lämna ett svar