Ny Cupseger för Håbo FF!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF kontrollerade och vann Cupmatchen hemma mot IF VP Uppsala under minst sagt skrynkliga förhållanden.

– Vi gör stabil match där vi för spelet matchen igenom, förutom i slutet på matchen då vi tvingas till lite väl många rockader pga. känningar hos ett par spelare, berättar HFF-tränaren Jonny Atterlöv.

Även om det var en trög inledning för hemmalaget HFF så skapades det en del bra målchanser och med halvtimmen spelad så exploderade det i målskörden. Det är stekhete Therese Akmar som inom loppet av två minuter trycker in både 1-0 och 2-0 bakom VP-målvakten Frida Kasselstrand.

Det var också ett resultat som stod sig, i det minst sagt skrynkliga vädret, efter 45 spelade minuter.

Bild: Privat

– Den starka medvinden i första halvlek mojnar något i den andra så vinden blir inte så tuff som vi väntade oss, konstaterar HFF-tränaren.

Det skulle ta en kvart in i den andra halvleken innan nästa mål föll i matchen. Det är Akmar som fullbordar sitt hattrick när hon gör 3-0 för hemmalaget. Omgående så tar VP sin bonusstraff, men hemmakeepern – Tyra Westerlund läser straffen och gör en grym räddning!

Tyra skulle dock få kröka rygg ganska omgående. VP kommer sedan i ett av sina få kvalificerade anfall i den andra halvleken och reducerar. Det är efter lite missförstånd i Håboförsvaret som Ellen Ivehammar kan rulla in 1-3.

Men HFF tuggar på och Caroline Andersson, som debuterade efter några års uppehåll, gör först 4-1 och fastställer sedan slutresultatet till 5-1 innan domaren blåser av matchen.

– Vi håller helt enkelt ett högre tempo än VP och Emma Widström som är tillbaka i år (födde sitt andra barn förra våren) styr och ställer på mittfältet och vinner många närkamper, hon blir en viktig kugge för oss i år både i försvarsspelet och i uppbyggnadsspelet. Det finns ändå saker att slipa vidare på då vi återigen tenderar att ha lite för bråttom att slå de avgörande passningarna vilket också leder till att vi bjuder VP på ett par chanser, avslutar Atterlöv

Håbo FF – IF VP Uppsala 5-1 (2-0)

Målen: 1-0 (30) Therese Akmar, 2-0 (32) Therese Akmar, 3-0 (62) Therese Akmar, 3-1 (67) Ellen Ivehammar, 4-1 (72) Caroline Andersson, 5-1 (89) Caroline Andersson.

Spelarbetyg HFF:
Therese Akmar
Elin Lager
Emma Widström

Lämna ett svar