Ny förlust för Håbo FF.

Foto: Kent Lundqvist

Svag inledning på både den första och den andra halvleken fällde avgörandet när Håbo FF spelade borta mot Rasbo IK.

HFF fick sämsta tänkbara start på bortamatchen mot RIK som gjorde 1-0 genom Max Meijer redan i den 2:a minuten och hade även bud på mer med ett friläge i den 7:e minuten som målvakten Emil Ravfalk avvärjer.

HFF höjer sig sedan i spelet och flyttar fram där man hotar hemmalaget med bra spel, men i de avgörande lägena så spelar man för svårt och allt som oftast så rinner chanserna ifrån laget.

I den 27:e kommer ett bra läge för HFF där ett bra inlägg från högerkanten sånär hittar en fristående Anton Sjögren framför mål, men hemmakeepern – Marcus Ferlin får fingertopparna på bollen. Hemmalaget är i brygga i det här skedet av matchen.

Hemmalaget tar sig ur det greppet och skapar tre heta chanser att utöka sin ledning med dryga halvtimmen spelad. Joakim Sandman avslutar från läge i offensiv box precis utanför Ravfalks vänstra stolpe. Samme Sandman är kort därefter loss på högerkanten och slår ett bra inspel mot Anders Eklund som dock inte hinner på bollen. Eklund får en ny chans kort därefter då han språngnickar ett nytt inspel från högerkanten av Joakim Ågren, men utanför.

Det skulle även starta illa för HFF i den andra halvleken där hemmalagets Sandman slår ett inlägg från högerkanten efter bara sekunder spelat och där möter Ågren med pannan och gör 2-0. HFF fortsätter sedan att vara laget som har mest boll, men gång efter gång så kör man fast i den sista delen av offensiven där man spelar allt för nätt och blir ett lätt byte för hemma-defensiven.

Istället så stänger hemmalaget matchen i den 65:e minuten på en omställning. Eklund hittar Sandman i bra läge och avslutar bra där Ravfalk får sträcka ut och kan rädda, men på returen håller sig Meijer framme och trycker in 3-0.

HFF möblerar om efter målet i jakten på en reducering, men istället kommer en ny omställning där Ravfalk missbedömer en djupledsboll och Anders Eklund kan fastställa slutresultatet i öppet mål till 4-0 i den 83:e minuten.

Rasbo IK – Håbo FF 4-0 (1-0)

Målen, 1-0 (2) Max Meijer, 2-0 (46) Joakim Ågren, 3-0 (65) Max Meijer, 4-0 (83) Anders Eklund.

Lämna ett svar