Ny poäng mot topplag för Håbo FF!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Damerna i Håbo FF tog poäng hemma mot topplaget Gimo IF FK.

På ett kallt, ruggigt och regnigt Futurum tog Håbo FF emot serieledande Gimo IF SK (ledde serien före denna omgång) i en match som skulle komma att svänga rejält!

I matchens inledning så är det mest ett ställningstagande där båda lagen känner på varandra. Detta pågår fram till den 14:e matchminuten då Håbos målvakt Matilda Gejhammar rensar bort bollen strax utanför eget straffområde och efter vinns bollen av vindsnabba Tyra Westerlund som drar till och via målvakten går bollen in i burgaveln till 1-0.

Efter ledningsmålet tar Håbo nu över fullständigt. I den 21:a minuten får Håbo en frispark 10 meter in på offensiv planhalva som Victoria Johansson lyfter in i straffområde och efter lite mindre kalabalik framför Gimos mål så trycker Tyra in sitt andra mål för dagen till 2-0.

Håbo fortsätter att rada upp chanser, i 23:e minuten nickar Emma Widström en hörna strax över ribban, i 24:e minuter kommer Tyra återigen fri, men Malin Eriksson i Gimos mål räddar till resultatlöshörna, i den 26:e minuten kommer Thea Lenander loss och drar ett stenhårt skott strax utanför målvaktens vänstra stolpe, sådär fortsätter det fram till minut 33 då Tyra jagar ikapp en  boll som rullar bort mot hörnflaggan, tittar upp och serverar Thea Lenander snett bakåt som kan trycka in 3-0 i bortre burgaveln.

Även efter detta mål så är det Håbo som för spelet, men i den 43:e matchminuten så kommer Gimo loss och efter en fin djupledsboll från vänsterkanten så kommer Matilda Matsson igenom och kan sätta reduceringen till 1-3.

Efter halvtidsvila så undrar man om lagen bytt tröjor med varandra, för nu svänger matchbilden fullständigt. Gimo tar tag i taktpinnen och Håbo får jaga boll. 15 minuter in i halvlek får Gimo en hörna där det återigen är Mattsson som håller sig framme och kan trycka in 2-3 via stolpen.

Gimo sätter nu in ytterligare en växeln och Håbotjejerna får slita ordentligt för att hänga med. 3-3 kommer till slut i 75:e matchminuten när gästernas Sara Öberg kommer igenom och kan placera bollen förbi Matilda i Håbomålet. Ett resultat som står sig matchen ut.

– Oavgjort får ändå ses som rättvist då vi har varsin halvlek. En match där vi spelar fantastiskt fin fotboll i första halvlek men inte alls kommer upp i normal standard i den andra. På det hela taget är vi ändå nöjda med 1 poäng mot Gimo, särkilt med tanke på att vi fick 3 sena avhopp pga sjukdom. Ersättarna gör det dock väldigt-väldigt bra och det bevisar vilken bredd vi har i truppen i år, säger HFFs assisterande-tränare Magnus Eivhammar.

Håbo FF – Gimo IF FK 3-3 (3-1)

Målen, 1-0 (14) Tyra Westerlund, 2-0 (21) Tyra Westerlund, 3-0 (35) Thea Lenander, 3-1 (43) Matilda Mattsson, 3-2 (60) Matilda Mattsson, 3-3 (75) Sara Öberg.

Publik: 20
Varningar: 0-0

Lämna ett svar