Ny stark trepoängare av HBK!

Foto: Kent Lundqvist

Härnevi BK är fortsatt obesegrade och tabelletta i Herrsexan efter att ha hemmabesegrat topplaget ISUN.

Hemma på Härnevi IP är HBK starka och det fick gästande ISUN erfara då dem fick vända hemåt med säsongens första förlust.

– Vi visste att IP inte bjuder upp till skönspel och var inställda på kamp. Vi var väldigt disciplinerade i 90 minuter och hade bra koll på ISUN, berättar HBK-ledaren Wille Westergren.

HBK var i ledning efter den första halvleken där Jimmi Nilsson hittade målet igen och gjorde 1-0 i den 12:e matchminuten. I den andra halvlekeken kom gästerna tillbaka omgående med att kvittera till 1-1 genom Patrick Konde redan i den första minuten.

Det var dock inget som skakade om HBK nämnvärt. Hemmalaget gnuggade på och med dryga timme spelad kom utdelningen. Nilsson gör sitt andra mål i matchen vilket betydde 2-1. Matchen stängdes dock inte förrän med två minuter kvar av matchtiden då William Östman trycker in 3-1.

– I dem passagerna i matchen vi släpper till chanser så har vår målvakt – Pontus Eriksson koll på läget och håller oss kvar i ledning. Skönt att Jimmi Nilsson hittar tillbaka i protokollet med sina två mål, avslutar Westergren.

Härnevi BK – ISUN 3-1 (1-0)

Målen, 1-0 (12) Jimmi Nilsson, 1-1 (46) Patrick Konde, 2-1 (62) Jimmi Nilsson, 3-1 (88) William Östman.

Varningar: 3-1
Publik:
50

Lämna ett svar