Ny tränartrojka klar för Elvan!

Victor Björklund, Adam Danielsson och Fabian Öhrn. Bild SKE

Fotboll: Inför kommande säsong så har SK Elvan gjort klart med en ny tränartrojka där Adam Danielsson blir huvudansvarig.

Då var det dags för Per Lygnegård efter 10 säsonger som ansvarig tränare för SK Elvan att lämna över tränarsysslan till någon annan.

– Såklart ett väldigt svårt beslut att ta. Efter att ha funderat fram och tillbaka en längre tid så tog jag beslutet att nya tankar och ny energi behövs i klubben, berättar Per.

Klubben har nu gjort med en ny tränartrojka i Victor Björklund, Fabian Öhrn och den som leder styrkorna är 24 årige Adam Danielsson som är född och uppvuxen i Enköping men har varit på äventyr i Sundsvall senaste 2,5 åren för att utbilda sig till journalist.

–  Jag ser oerhört mycket fram emot det här uppdraget. Det känns kul och fräscht att SK Elvan vill satsa på oss tre unga, oerfarna i ledarstaben och att vi får ta över efter Per Lygnegård som gjort ett otroligt bra jobb under 10 år. Det kommer bli ett lärorikt äventyr, som jag tror passar mig för jag älskar den här typen av utmaningar. Dessutom ska det bli jättekul att få göra det här tillsammans med Victor och Fabian, säger Adam.

Vem är då Adam Danielsson?

– Sedan årsskiftet har jag vänt hem igen för att avsluta mina studier. Jag har spelat fotboll sedan jag var fem år gammal, senast i Fanna BK. Det blev en paus från fotbollen när jag flyttade norrut.

Uppdraget är Adams första som tränare vilket gör honom till ett oskrivet kort, men ledaregenskaper finns.

– Det är mitt första tränarjobb så det är svårt att beskriva mig själv som tränare. Men jag har alltid varit en ledare när jag själv spelat fotboll, då i form av lagkapten för juniorlag och seniorlag. Men om jag skulle beskriva mig själv så tycker jag att jag är lugn och pedagogisk. Det är egenskaper som jag tror blir fördelaktiga i det här uppdraget.

Nu skall det bli fart och fläkt ute på Lådö IP.

– Jag vill utveckla både laget och individerna. Det är många unga spelare i den här truppen, så fokus kommer ligga på att utveckla individerna men också det egna spelet. Vi ska försöka utveckla ett tydligt eget spel, baserat på bollinnehav och fart. Men vi ska även vara ett lag som kan anpassa sig efter motstånd och utnyttja motståndarnas svagheter, avslutar Adam.

Lämna ett svar