Ny utomhus säsong!

Foto: Kent Lundqvist

Friidrottslöftet från Bålsta IK – Linnea Westerberg har startat en ny utomhussäsong.

Utomhussäsongen för landets friidrottare börjar nu komma igång och så även för BIK kastaren Linnea Westerberg.

Linnea har som många andra varit iväg på träningsläger. I slutet av april åkte hela gänget från Faluns friidrottsgymnasium till Cypern för 10 dagars hårdkörning och finslipning inför tävlingsstart. Linnea känner sig otroligt taggad för att få komma igång och tävla.

– Träningslägret på Cypern var jättebra! Det var skönt att kunna kasta ute i lite värme. Känslan jag hade under det lägret var mestadels bra. Det som gick bäst under det här lägret var spjutet. Jag har börjat hitta en bra känsla i kastningen, men dock finns det fortfarande lite saker att jobba på för att få till en riktig fullträff. Jag har bra känsla även i släggan, men skulle nog säga att det finns lite mer tekniska detaljer där som behöver finslipas lite.

Vårkastet står på schemat nästa helg. Vad har du för förhoppningar?

– Inför Vårkastet nästa helg har jag inga direkta förhoppningar mer än att kasta längre än vad jag gjort på de få tävlingar jag redan gjort. Såhär tidigt på säsongen vill jag inte riktigt sätta upp några resultatmål inför tävlingar, utan mer jobba på att hitta en bra känsla i kastningen och få till tekniken bra, avslutar Linnea.

I både spjut och slägga går Linnea nu upp en viktklass, från förra årets 500 gr. respektive 3 kg kommer i år vara ”seniorvikterna” 600 gr. och 4 kg!

 

Lämna ett svar