Ny viktoria för HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Segertåget rullar vidare – Håbo FF vände och vann borta mot Månkarbo IF i Herrfyran.

Hemmalaget fick en smakstart och gjorde 1-0 redan efter 12 minuter spelat av matchen mellan MIF och HFF genom Robin Andersson.

– Matchen börjar omgående med att vi tar kommando och äger mycket boll. Vi skapar en hel del redan tidigt, lite ologiskt är det att Månkarbo tar ledningen, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

HFF fortsätter dock starkt och har flera bra chanser, men både oförmåga och en duktig hemmamålvakt gör skillnad. Samtidigt sticker MIF upp med långa bollar bakom HFF defensiven.

HFF spelar till sig en straff med knappa halvtimmen är spelad och otroligt vasse Augustin Muyenga rivs ner. Anton Sjögren är iskall från straffpunkten när han kvitterar till 1-1. Innan halvleken är slut gör Anton sitt andra mål i matchen och för upp HFF i ledning efter ett mönsteranfall.

– I andra halvlek justerar vi om lite för att få mer balans och hantera deras raka spel bakom vår backlinje. Det faller väl ut och vi gör en väldigt stabil andra halvlek, berättar HFF-tränaren.

Anton gör ännu ett mål, men blir tveksamt avvinkad för offside. HFF skulle ändå dryga ut sin ledningen till 3-1 på en kontring där Ibrahim ”Ibbe” Haciyev som vänsterback avslutar anfallet med att trycka in bollen från en svår vinkel i högra delen av straffområdet.

– Det som avgör matchen är vår dominanta grepp om matchen. Att vi sällan slutar hota. Dessutom när vi stabiliserar upp oss i andra halvlek är vi aldrig oroliga. Sedan har vi individer idag som gör några fantastiska prestationer. Oliver Månsson gör en fantastisk räddning i första halvlek som håller oss kvar i matchen. Augustin och Anton gör också två bra prestationer i forwardslinjen, berömmer HFF-tränaren Alan Hiussemoglu avslutningsvis.

Månkarbo IF – Håbo FF 1-3 (1-2)

Målskyttar HFF: Anton Sjögren 2, Ibrahim Haciyev.

Varningar: 2-3
Publik: 35

Lämna ett svar