Nykomling vs Etablerat!

Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen ESK spelar idag en av många kommande svåra bortamatcher i herrtvåan då man tar sig an Valbo FF på Gavlevallen.

ESK fick lite av en drömstart på säsongen då man hemmabesegrade betrodda Skiljebo SK med 2-0. Det lämnade dock en del att önska i spelet sett över 90 minuter, men en seger är en seger och det ger det energipåslag man behöver som nykomling.

Nu väntar Valbo FF på bortaplan och matchen spelas på Gavlevallen då lagets hemmaplan inte är klar för spel. Borta är borta och det kommer krävas något extra för att ta poäng vilket man såklart är på det klara med i ESK lägret.

– Ja du, om vi har förra helgens match i tankarna så är pulseringen i anfallsspelet en viktigt punkt att lyfta. Vi gav bort initiativet lite väl enkelt under perioder som kostade oss ett onödigt mycket springande och i långa sträckor, vilket inte är hållbart över tid. Vissa detaljer i försvarsspelet är också en punkt som måste noteras. Men det absolut viktigaste kommer vara attityden till matchen. Alla måste vara inställda på en hög arbetsinsats och koncentration från första minut, menar ESK-tränaren Martin Andersson.

Hur har veckans förberedelser varit?

– Veckan har rullat på i vanlig ordning förutom att vissa var mer slitna än vanligt då man i förra helgen kopplade attityd och aggressivitet. Så det var väl lite ovana för kropparna, avslutar Martin.

Sagt om motståndet:

VFF gör sin femte säsong i div.2 och vann i premiären borta mot Sundbybergs IK med 2-1, båda målen gjordes av Emil Hodin. I laget spelar ESK-bekantingen, Filip Norell, som lämnade ESK för Sandviken för några år sedan och har däremellan spelat i Strömsberg.

Matchfakta:
Valbo FF vs ESK 15:15 på Gavlevallen

Lämna ett svar