Oavgjort för ESK i tredje träningsmatchen.

Foto: Kent Lundqvist

Under stormliknande förhållanden möttes Enköpings SK och division 2-kollegan Gamla Upsala SK på Korsängens konstgräs.

Lagen hade, med vinden i ryggen, varsin halvlek och ESK-tränaren Mikael Lindqvist var inte nöjd med inledningen av matchen.

-Lite besviken är jag nog. Första 20-25 minuterna tycker jag vi var bedrövliga.

Foto: Kent Lundqvist

GUSK hade medvind i första halvlek och inledde målskyttet på distansskott i nionde minuten. Kvarten senare kom 0-2 och ESK hade det tufft i blåsten.

Foto: Kent Lundqvist

Lagets enda bud på mål så långt kom genom Pontus Lundén som både sköt och nickade returen men undan av GUSK på mållinjen.

Foto: Kent Lundqvist

-Visst påverkar väder och vind men vi vann ju inga närkamper, gick inte in i dem fullt ut heller. Tråkigt att se, säger Lindqvist.

Mikael Tuhkanen var dock aktiv på sin plats till vänster i backlinjen och utmanade gästernas försvar vid flera tillfällen.

Foto: Kent Lundqvist

Till slut renderade det i en straff som Jonatan Böckert säkert satte i nät strax före halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

-Efter målet vände det helt och det började hända saker. Tycker vi sedan är riktigt bra under merparten av andra halvlek med vinden i ryggen, säger ESK-tränaren.

Jonatan Böckert fastställde slutresultatet på nick tidigt i andra halvlek efter inlägg från aktive Danilo Al Saed.

Foto: Kent Lundqvist

Sista kvarten sedan till GUSK som matchen igenom visade kvalitéer.

Foto: Kent Lundqvist

-Helt annat motstånd nu än dem vi mött i de första träningsmatcherna. Sammanfattningsvis är vi väl nöjda. Skönt att se inhoppet från -04:an Geraud Djotodia i andra halvlek, spelade helt respektlöst på ett bra sätt, avslutar Mikael Lindqvist.

Enköpings SK -Gamla Upsala SK  2-2 (1-2)

Mål, ESK: Jonatan Böckert 2.

ESK:s startelva: Emil Pettersson – Pontus Lundén, Calle Söderberg, Martin Lönneberg, Mikael Tuhkanen – Joel Bernhardsson, Mohammad Ibrahim, Andreas Larsson, Danilo Al Saed – Felix Ljungberg, Jonatan Böckert.

Lämna ett svar