Odramatiskt derby.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en ganska odramatisk tillställning när Håbo FF och Fanna BK matchade i Bålsta.

På Futurums konstgräs i Bålsta drabbade HFF P06 samman med FBK P06 under fredagskvällen, men det blev en tillsynes ganska odramatisk tillställning sett över 3 x 25 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

I den första perioden var det FBK som kopplade greppet omgående. Ett inspel från vänsterkanten och på en målvaktsretur gör gästerna 0-1 på en målvaktsretur.

Foto: Kent Lundqvist

Det är mycket FBK efter ledningsmålet. HFF skulle dock jobba sig in i matchen och flytta fram i sina positioner, men det kostade. På en blixtrande snabb omställning så gör FBK 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Under den sista delen av perioden så är det HFF som dominerar spelet och skapar chanser. Med dryga 20 minuter spelat så rives en hemmaspelare i straffområdet och man tilldöms en straff. Den straffen förvaltas med ett iskallt och bra avslut vilket gav 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

HFF fick blodad tand och satte full fart framåt i jakten på en kvittering. Den skulle också komma på en bra slagen vänsterhörna där bollen till slut hittar i mål till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

FBK var illa ute i detta skede av matchen, men gästerna skulle få sista ordet i den första perioden då men med ett distansskott ändå får med sig ledning med 3-2 när lagen tar vila.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra perioden blir helt jämn och det blir mer av ett ställningskrig och mittfältsgegga än något ordnat spel.

Foto: Kent Lundqvist

Med 7 minuter spelat kommer dock första målchansen och då är det FBK som skapar ett friläge. En lång utspark överraskar hemmalagets defensiv, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

FBK får efter det tag i spelet och nu får HFF nästan bara praktisera försvarsspel resterande av perioden. Gästerna kommer i våg efter våg av anfall men bollen går utanför, över, i målramen eller räddas av hemma-keepern.

Foto: Kent Lundqvist

FBK skulle till slut ta betalt för sitt spelövertag. Innan mellanakten var över så har gästerna kopplat greppet om matchen och kanske till med avgjort? Det står hela 2-6 när lagen går ut för att spela den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

HFF som till varje period möblerat om och testat nya spelare i alla olika positioner hittade mer rätt i den sista vad det gällde offensiven. Man skapade mycket mer nu, men defensiven orkade inte alls stå emot längre. Det rullade in mål i parti och minut vilket till slut gav vinst för gästerna med hela 14-3.

Foto: Kent Lundqvist

 

Håbo FF – Fanna BK 3-14 (2-3,0-3,1-8)

 

Lämna ett svar