ÖIF avgjorde derbyt på två minuter!

Foto: Kent Lundqvist

Örsundsbro IF stod som segrare i derbyt hemma mot Härnevi BK där två minuter av matchen avgjorde.

– Idag var det glädjande att vi startade bra och hade energi i laget. Vi ville undvika att deras forward skulle få jobba rättvända bakom våran backlinje och det lyckas vi med genom bra försvarsspel över hela planen vilket gör att de inte får slå dem bollarna, berömmer ÖIF-tränaren Göran Westerberg.

– Jämn match. Tycker att Örsundsbro gör det väldigt bra defensivt och är raka i sitt spel, konstaterar HBK-spelaren Wille Westergren.

Det var en ganska jämn tillställning, men dem dryga halvtimmen spelad så kommer avgörandet i derbyt på Åvallen. På en hörna som Micke Bodin slår och det ser egentligen ganska ofarligt ut skarvas bollen till en fristående Jonas Hagman som gör 1-0.

Medans HBK står och funderar över vad som egentligen hände gasade hemmalaget och kunde även göra 2-0 bara minuten senare genom Jacob Bojlert.

Trots hårt jobb och spel så kom aldrig HBK tillbaka efter det och ÖIF kunde säkra sin 6:e raka utan förlust i Herrsexan.

– ÖIF är effektiva i sitt sätt att få ner bollen i djupled, deras mål känns aningen slumpartade men det räcker i det här derbyt när vi inte riktigt lyckas såra deras trebackslinje som vi önskar och skapa målchanser, avslutar Westergren.

– Vi skapade många chanser framåt och var samtidigt stabila bakåt vilket gör att jag är väldigt nöjd över vad grabbarna presterar idag. Extra beröm till Robert Ahlström på mitten och Micke Bodin som mittback. Dessutom roligt att se Andreas Andersson i Örsundsbro-tröjan igen, avslutar Westerberg.

Örsundsbro IF – Härnevi BK 2-0 (2-0)

Målen, 1-0 (31) Jonas Hagman, 2-0 (32) Jacob Bojlert.

Varningar: 3-0
Publik: 75

Lämna ett svar