ÖIF öppnade säsongen övertygade!

Foto: Kent Lundqvist

Örsundsbro IF vann övertygande i premiären av Herrsexan hemma mot Uppsala Inter FC.

– Vilka lirare jag har tillgång till, myser ÖIF-tränaren Göran Westerberg. Det tog ett tag innan vi kom in i matchen men efter femton minuter så börjar vi visa vilken kvalitet som finns i truppen.

Gästerna hade absolut vissa kvaliteter, men ÖIF började ta fram det bästa sidorna och då håller dem en väldigt hög nivå. Det skulle dock ta till dryga halvtimmen spelad innan det lossande i målskyttet. Daniel Kjöraas gör 1-1 och comebackande nyförvärvet Stefan Jansson ser till att det står 2-0 i halvtid.

– Vi känner att vi har mer att ge. I andra halvlek så kör vi faktiskt över motståndarna.

Det skulle verkligen rulla på för ÖIF i den andra halvleken och man ger inte gästerna en chans att komma in i matchen. Redan i den första minuten gör Leonard Levenhagen 3-0 och när Jansson gör 4-0 är matchen över. Det skulle komma hela 4 mål till för hemmalaget innan matchen var över, men det kunde varit större siffror!

– 8-0 totalt trots fyra ramträffar, en missad straff och tre missade frilägen talar sitt tydliga språk. Sättet vi genomför matchen på är i mina ögon väldigt imponerande, konstaterar ÖIF-tränaren som summerar:

– Den blandningen vi har i truppen är optimistisk för en tränare. Rutinerade spelare som David Kästel, Mickael Bodin Winterlöv, Stefan Jansson, Jakob Smedlof, Andreas Stråle, Daniel Kjöraas och Jonas Hagman är fantastiska förebilder för våra yngre lovande spelare. Så i sådana här matcher så är det bara att luta sig tillbaka och njuta som tränare. Ett extra plus till Leonard Levenhagen som gör en fantastisk match med fyra assist och ett mål.

Örsundsbro IF – Uppsala Inter FC 8-0 (0-0)

Målskyttar ÖIF: Stefan Jansson 2, Jonas Hagman 2, Daniel Kjöraas, Leonard Levenhagen, Tobias Andersson, Andreas Stråhle.

Varningar: 1-2
Rött Kort: 0-1

Lämna ett svar