ÖIF starkast i derbyt.

Foto: Kent Lundqvist

Damfemman: Härnevi BK fick se sig besegrade i derbyt på hemmaplan mot ett för dagen starkare Örsundsbro IF.

Det blev en ganska trevande inledning där lagen turades om att föra matchen. Varsin chans skapades under de första 10 minuterna. Först var det gästernas Kajsa Ström som kom i läge och efter det var det hemmalagets Evelina Pettersson, men båda avsluten räddas.

Foto: Kent Lundqvist

I den 12:e matchminuten får vi se hemmalaget spela bra. Mathilda Ögren sätter ett perfekt instick på Emma Eklund, men avslutet räddas av gästernas målvakt – Emelie Olesjö.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga kvarten spelad så vinner gästerna boll centralt och Sandra Wirdby får på en kalasträff som seglar i mål bakom HBK målvakten – Ebba Ehlén till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det ställningskrig igen och det skapas egentligen bara en het chans innan halvtidsvilan och då är det gästernas Hanna Klemetz som får en jättechans på en kontring men skjuter över.

Foto: Kent Lundqvist

I inledningen av den andra halvleken så bjuds Eklund på en jättechans att kvittera, men avslutet räddas igen av Olesjö.

Foto: Kent Lundqvist

Nytt ställningskrig bryter sedan ut, men det är en liten fördel för HBK som jagar en kvittering. Dock så är gästernas defensiv ramstark och det kommer ingen riktig chans ur det hela.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga timmen är det istället ÖIF som har chansen att stänga matchen. Det är Wirdby som trollar och slår ett par bevakare innan hon sätter in en boll perfekt på Klemetz, men Ehlén räddar snyggt.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående är det HBK som vaskar fram en jättechans att kvittera. Jennifer Björklund nickar fram bollen till en fristående Eklund som skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det HBK som trycker på och minuten senare är Björklund igenom och avslutar bra, men bollen rensas undan på mållinjen av gästernas Emma Larsson.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter kvar att spela kommer en märklig situation. Kalabalik i defensiv box för HBK där Ehlén lägger beslag på bollen som dock sparkas ur händerna på henne. Hon får ont och ligger skadad vilket gör att spelet stannar upp och alla (inkl. skribent) tror att det är frispark för henne.

Foto: Kent Lundqvist

Det tror även en av HBK spelarna som rullar fram bollen med handen till Ehlén för att sätta igång spelet. 10-15 sekunder senare så ropar ÖIF bänken att det borde vara straff för att det aldrig varit någon avblåsning för frispark. Domare – Taher Hussin väljer då att peka på straffpunkten. Emma Larsson sätter den till 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

HBK ger, trots allt, inte upp och sätter högsta fart framåt för att hinna med att reducera och kanske kvittera. Det skapas också en del chanser och till slut kommer också en rättvis reducering till 1-2 genom Smilla Sivander, men det var också för sent och ÖIF kan hålla undan och vinna derbyt.

Foto: Kent Lundqvist

 

Härnevi BK – Örsundsbro IF 1-2 (0-1)

Målen, 0-1 (15) Sandra Wirdby, 0-2 (81) Emma Larsson, 1-2 (90) Smilla Sivander.

Varningar: 1-0
Publik: 30

Spelarbetyg:


Sandra Wirdby ÖIF


Karin Heldesjö ÖIF/Nathalie Hjälm HBK


Nathalie Dahlgren HBK/Emlie Olesjö ÖIF

Lämna ett svar