ÖIF vann toppmöte!

Foto: Kent Lundqvist

Viktig seger – Serieledande Örsundsbro IF vann den så viktiga toppmatchen hemma på Åvallen mot tabelltrean Märsta IK i Herrsexan.

Det blev ingen stor match i regnet på Åvallen som var stenhård och hal som halkbanan på Gillinge. Det blev nästintill en parodi i långa stunder där spelarna halkade omkring och av förklarliga skäl inte fick ordning på sig själva, spelet eller bollen.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock hemmalaget som var det bättre laget under den inledande halvtimmen. ÖIF skapade också chanserna.  Den bästa kommer med 11:a minuter spelat och det borde varit mål. Jonas Hagman vinner en duell med gästernas målvakt – Eric Jungwallius och ger Johannes Hagman öppet mål, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Med halvtimmen spelad så tar MIK över spelet och etablerar tryck på ÖIF som nu får jobba defensivt för att freda sitt mål.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas ett par nästanchanser för MIK och ÖIF får spela på kontringar som i den 33:e minuten då Johannes nu serverar Jonas ett bra läge, men Jungwallius räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i den svaga sekvensen av halvleken för hemmalaget kommer en omställning som resulterar. Det är stekheta Jacob Bojlert som med sitt 8:e mål för säsongen gör 1-0 för ÖIF i den 44:e matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

– En ganska bra halvlek trots förutsättningarna. Vi hittar upp i press och har ett bra återtagande i spelet när vi tappar boll och kan sätta nytt tryck. Sämre dock här under de sista delen av halvleken och lite ologiskt så gör vi mål då, analyserar ÖIF-tränaren Göran Westerberg.

ÖIF inleder den andra halvlekens första 10 minuter riktigt bra och skapar också chanser att utöka sin ledning. Jonas hittar fram i högerinnerposition och hittar Andreas Andersson, men Jungwallius räddar. Kort därefter så klackar Bojlert fram bollen till en fristående Johannes, men Jungwallius räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så tappar ÖIF höjden i spelet utan boll och det blir mer huvudlöst av hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Då tar ett spel och bollskickligt MIK över och jagar kvittering. Det skapas också stekheta chanser. Gästernas Sebastian Karlsson har två jättechanser, men hemmalagets målvakt – Johan Törnlund blir matchvinnare med två svettiga frilägesräddningar.

Foto: Kent Lundqvist

. Ja, Johan räddar oss helt klart här i andra halvlek, medger ÖIF-tränaren. Vi tappar spelet efter en bra inledning på halvleken. Tyvärr var det just höjden i spelet utan boll där vi ville ligga nära dem hela tiden för att inte ge dem tid att bygga spel som inte satt som i den första halvleken. Nu kommer vi undan och vinner ändå, det påvisar att vi är i vinnarspåret och det är skönt att kunna vinna en så här svår match trots att spelet inte är bra i 90 minuter.

Örsundsbro IF – Märsta IK 2 1-0 (1-0)

Mål, 1-0 (439 Jakob Bojlert.

Varningar: 1-1
Publik: 59

Spelarbetyg ÖIF:


Mikael Bodin Winterlöv


Johan Törnlund


David Kästel/Johannes Hagman

Lämna ett svar