Olycklig mellanperiod fällde EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Herrarna i Enköpings IBK hade inte marginalerna på sin sida borta mot ett bra Bälinge IF.

– Vi höll vårt spel uppe bra, men mot ett så här bra lag behöver man marginalerna på sin sida och det hade vi tyvärr inte denna gång, berättar EIBK-tränaren Martin Johansson.

EIBK som ställdes borta mot obesegrade tabellettan BIF gör det mycket bra i den första perioden som dock dominerades av hemmalaget. När det är spelat 20 minuter så är det fortsatt 0-0.

– Det var riktigt bra defensivt och vi håller BIF utanför skottsektorn. De har mest boll. Men vi skapar vassa chanser och har två i ramen och en i masken på målvakten på en sidledsförflyttning. Mål på något av de lägens så vet man inte vart matchen skulle tagit vägen.

Inledningen på mellanperioden startar illa för EIBK. Hemmalaget kan under en sekvens från 55 sekunder spelat till 2,38 göra 3-0. Det var en ledning som stod sig länge och väl i perioden, men i slutskedet så får EIBK chansen att spela fem mot fyra. Det slutar i förskräckelse då hemmalaget i spel fyra mot fem gör 4-0.

– Det var inte bra alls med den inledningen och man kan ju tycka att vi skall släppa på vårt sätt att spela med ett lågt och tight lag för att gå framåt. Det vill vi inte då vi skall ha tålamod med bygget av vårt nya sätt att spela och undvika att spela den klassiska ”Klubben” spelet med full fart framåt.

I den tredje perioden så får EIBK det att flyta bättre i spelet och visar att man tror på det man jobbar med. Det var egentligen inget snack om vart segern skulle gå, men perioden vinner EIBK med 1-2 och man får med sig en bra känsla till fortsättningen av seriespelet.

– Vi avslutar matchen bra och visar att vi ändå är på rätt väg med spelet. Inget att snacka om gällande förlusten, de var bättre än oss denna gång, avslutar EIBK-tränaren.

Bälinge IF – Enköpings IBK 2-5 (0-0,4-0,1-2)

Skott: 25-15 (9-4,7-2,9-9)

Målen,
Period 1: X
Period 2: 1-0 (20:55) Edvin Lundestig, 2-0 (21:55) Patrik Andersson, 3-0 (22:38) Olof Tegnér, 4-0 (39:43) Manfred Thalin.
Period 3: 5-0 (50:51) Niko Lehtonen, 5-1 (57:52) Albin Pettersson, 5-2 (59:19) Elton Pettersson.

Lämna ett svar