Örsundsbro IF vann avslaget derby!

Foto: Kent Lundqvist

Derbyt i Herrsexan mellan Örsundsbro IF och IK Nordia som blev ganska andefattigt i 80 minuter.

Det var upplagt för ett hett derby när ÖIF tog emot Nordia, men det blev både andefattigt och ganska avslaget i 80 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det nådde väl aldrig den där riktiga derbykänslan och inledningen av oss var minst sagt sömnig, medger ÖIF-tränaren Göran Westerberg.

Nordia däremot var på tå från start och dominerade också derbyt inledningsvis.

– Under de första 17-18 minuterna var vi riktigt bra och spelade den fotboll vi vill, konstaterar Nordia-tränaren Jimmy Ahlborg.

Det fina spelet skulle också ge en tidig ledning. ÖIF står och sover när Erik Jansson tar sig fram på högerkanten och sätter in bollen perfekt i boxen till en fristående Lukas Wallin som gör 0-1 i den femte matchminuten.

Foto: Kent Lundqvist

Två minuter senare så är det nära igen när ÖIF bjuder på ett nytt friläge mitt i boxen, men nu räddar hemmalagets keeper – Johan Törnlund.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF skulle dock äta sig in i matchen och vaknar till med 20 minuter spelat. En jättechans skapas mitt i boxen, men avslutet från Philip Ågren går över.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle få utdelning innan halvtidsvilan. Jonas Hagman får bollen mitt framför den offensiva boxen, vänder bort sin bevakare och trycker med ett välriktat avslut in 1-1 bakom Nordia-målvakten Adam Lind.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF startar den andra halvleken bra och med 51 minuter spelat så får Robert Ahlström på ett jätteskott från distans som går i kryssribban så det smäller om det och returen går till en fristående Hagman, men Lind räddar.

Foto: Kent Lundqvist

10 minuter senare så skulle Hagman får revansch. På en bra utspark landar bollen hos Ahlström som osjälviskt i bra läge rullar bollen till Hagman som kan göra 2-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen går sedan i stå fram till det är 10 minuter kvar att spela, då vaknar derbyt till liv med massor av känslor och bra kamper på planen. Nordia är det lag som nu trycker på och jagar medans ÖIF agerar en smula Ajax.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas också chanser och Adonis Shala nickar en boll i mål med dryga två minuter kvar, men domare Ariya Neshaie hittar ett regelbrott någonstans och det blir istället för likaläge två en frispark till hemmalaget. Nordia har sedan två tillbud på straff, men inget renderar och ÖIF kan hålla undan och vinna derbyt.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag kan tycka att vi är värda en poäng. Det studsar inte med oss känslan är att vi blir rånade här i slutskedet med straffarna och det bortdömda målet. Vi spelar dock inte bra sett över 90 minuter och vi har mer att ta ut av den här truppen, jag är bergsäker på att vi vinner returen hemma, summerar Nordia-tränaren.

– Det är alltid kul med vinster, men vi har en bit kvar i mognaden i spelet som syntes här ute ikväll. Det får vara så och vi får ha tålamod. Precis som Nordia så har även vi en stor och bra trupp som behöver spelas in och det här kommer bli bra i längden, summerar ÖIF-tränaren.

Örsundsbro IF – IK Nordia 2-1 (1-1)

Målen, 0-1 (5) Lukas Wallin, 1-1 (39) Jonas Hagman, 2-1 (61) Jonas Hagman.

Publik: 55

Spelarbetyg:


Micke Bodin ÖIF


Christoffer Andersson IKN/Olof Sandell ÖIF


Liam Lundqvist IKN/David Kästel ÖIF

Lämna ett svar