Örsundsbro starkast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Örsundsbro IF vann derbyt borta mot Södra Trögds IK i herrsexan.

Det skulle komma att bli en riktig nagelbitare i derbyt mellan STIK och ÖIF. I den första perioden var det dock hemmalaget som var det lag som förde spelet och skapade chanserna. Redan efter 4,53 ger det utdelning då Jimmy Karlsson med ett välriktat avslut gör 1-0 bakom gästernas burväktare Peter Norgren.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen går sedan lite i stå innan den vaknar till liv igen i mitten av perioden där föst hemmalagets Tobias Cederborg har en boll i stolpen och minuten senare så har gästernas Leo Levenhagen en jättechans framför mål, men hemmalagets duktige målvakt – Joel Thungren kommer som skjuten ur en kanon och gör en sidledsräddning som håller hög klass.

Foto: Kent Lundqvist

På en omställning sekunder senare så kommer hemmalaget i en 2 mot 1 situation där Karlsson frispelar Albin Eriksson som gör 2-0 till STIK i öppet mål med 10,40 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Svaret låter dock inte vänta. Gästerna reducerar minuten senare då Martin Westermark fångar upp en andraboll i slottet och vispar in 1-2 bakom Thungren vilket står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten är det hemmalaget som rivstartar och Cederborg har ett friläge som Norgren räddar redan efter 10 sekunder.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF tar sedan över och för matchen och kan också kvittera ganska omgående till 2-2 där Johnny Algesson hittar en fristående Oliver Algesson i slottet och han är klinisk i avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF fortsätter sedan att skapa heta chanser som med dryga fem minuter spelat då Pontus Wirdby har öppet mål, men skjuter över. Men ju längre perioden lider så kommer hemmalaget tillbaka och i svansen på ett Powerplay kan hemmalaget återta ledningen när Karlsson trycker in 3-2 vilket står sig in i den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF återtar kommandot i matchen tidigt i perioden och kvitterar också omgående. Det är Westermark som tar sig in i den centrala skottsektorn och pangar in kvitteringen till 3-3 bakom en chanslös Thungren i hemmamålet.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det smått frustrerat i hemmalaget som inte får något att stämma i spelet med boll. Dock så får man en chans att återta ledningen i spel fem mot fyra med dryga halva den sista perioden spelad. Det skapas också en jättechans för Karlsson, men Norgren räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma ett avgörande och det var gästerna som skulle vara starkast. På en egen retur så lyckas Leo Levenhagen trycka in det avgörande 3-4 målet vilket gav revansch för derbynederlaget hemma under den första halvan av serien.

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK – Örsundsbro IF 3-4 (2-1,1-1,0-2)

Målskyttar,
STIK: Jimmy Karlsson 2, Albin Eriksson.
ÖIF: Martin Westermark 2, Oliver Algesson, Leo Levenhagen.

Herrsexan >>>

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *