”Otroligt skön seger”

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK vann den svåra bortamatchen mot ett bra IFK Uppsala i Herrtreans 8:e omgång.

– Det var en grymt jobbig match och en otrolig skön seger, säger FBK-tränaren Alexander Alan.

FBK fick en bra start på matchen och kunde också göra 0-1 med dryga kvarten spelat genom Markus Thorell. Det var ett resultat som trotts flertalet chanser stod sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken så får FBK tillslut utdelning på alla sina chanser och en formstark Haris Bajramovic gör 0-2 med dryga 20 minuter kvar att spela av matchen. Avgjort? Nej! Hemmalaget svarar omgående med att reducera till 1-2. Avgörandet fick istället vänta till slutskedet av matchtiden då Andreas Johansson gör 1-3.

– Det var två lag som låste spelet i matchen och ville gärna rulla boll. Det som avgör matchen är inställningen, trots dåligt spel så lyckas vi få många chanser och förvaltar inte alla så bra. Det kunde stått 1-7 till oss om vi värderade lägena vi får bättre. Grabbarna visar otroligt mycket hjärta för varandra idag och äter sig in i matchen överallt. Jag vill höja åter igen mitt försvaret och mittfältet, det gör en kopiös stark insats och springer minst över milen idag. I slutändan välförtjänt resultat, berömmer FBK-tränaren som inte alls var nöjd med domarinsatsen.

– Vi skulle haft minst 3 straffar och domaren sätter en nivå som jag aldrig skådat under mina 25 år inom fotbollen. Helt sjukt, Micael Tuhkanen flyger ett varv i luften efter han får båda sina ben bort sparkade i straffområdet, domaren väljer fortsätta och det händer flera gånger. Matchen finns uppe på Youtube under kanalen ”Fotbollsmaskinen”. Som sagt det var en skön seger mot ett duktigt lag

IFK Uppsala – Fanna BK 1-3 (0-1)

Mål, 0-1 (18) Markus Thorell, 0-2 (69) Haris Bajramovic, 1-2 (73) Innocent Kakooko, 1-3 (87) Andreas Johansson.

Varningar: 0-1
Publik: 91

Lämna ett svar